Marianito

marianito.jpg

Täällä Madridissa osa tapaspaikoista tarjoaa varsinkin sunnuntaisin palanpainikkeeksi vermuttia ihan straight up. Omalla kohdalla hanavermutin maistelu jäi yhteen kertaan, vaikka uskonkin, että vermutin makuun oppisi nopeasti. Maailman ihanimmassa pintxopaikassa tarjoiltiin kuitenkin mun uusia suosikkeja, Marianitoja, ja olin hieman ihmeissäni reseptin löydettyäni, ettei Marianitoon tule mausteiden lisäksi juuri muuta kuin Martini Rossoa. 

Heitä laakean ja matalan lasin, kuten samppanjacoupen, tai viinilasin pohjalle yksi iso spänkätty mintunlehti (jos saatavilla on vain järvikylän rikkaruohoja, laita vaikka 5), pari oliivia cocktailtikulla keihästettyinä tai vapaina ja pala appelsiininkuorta. Appelsiininkuorta kannattaa vähän twistata, jotta kuoren ihanat öljyt pääsevät vapaiksi. Laita lasiin muutama mahdollisimman iso jääpala ja kaada haluamasi määrä vermuttia päälle. Jos tykkäät, ripottele drinkin päälle vielä vähän appelsiininkuoren öljyjä.

Tällä drinkillä ei onneksi ole mikään kiire, sillä vermutin laimentuminen hitaasti sulavien jääpalojen ansiosta kuuluu asiaan. 

marianito_minttu_appelsiini_oliivi.jpg

 

Koti Ruoka ja juoma

Vanhojen juttujen vappumedley

vappuuuuuujajajajajja.jpg

Kuvassa kukkia, koska niitä pitää olla blogeissa.

Koska täällä Espanjassa aikakäsite on vähintäänkin joustava ja esimerkiksi viikonloppureissua varten autonvuokrausasiaa täytyy lähteä hoitamaan varttia vaille 11 illalla, bloggaustahti on sanotaanko nyt, hieman kärsinyt. Asiaan on kuitenkin tulossa muutos, kunhan pääsen takaisin raejuustolandiaan omien sheikkereiden, putelien, blenderin(!!!) ja monopolin valikoiman pariin.

Vappua varten en siis saanut aikaan tajunnanräjäyttävää postausta kuohareista (sellaisen toki voi tsekata vaikka Hellan ja viinilasin välissä -blogista, johon on ilmestynyt muuten ihan kreisin suloinen mäyrisbeibi), kokosin listan vappuun sopivista vanhoista postauksistani.

Tässä ohje täydellisen vappukuoharin metsästykseen
Lynchburg Sima, hieman raikkaampi simadrinkki legendaarisen GinSiman rinnalle.
Fleury, ihan paras alle 40€ samppis Alkon valikoimassa, se on vieläpä luomua JA biodynaamista!
Jos tekee mieli herkistellä vappuna roseekuoharilla, voi vinkit ottaa vaikka vanhasta ystävänpäiväpostauksesta
Näin avaat kuohuviinin ilman paniikkia.
Jos ei jaksa lähteä puistikkoon, voi brunssia viettää ihan vaan kotona.
Ja jos on IHAN KAUHEE olo, niin kannattaa katsoa, miten väsätään edes vähän katu-uskottavampi holiton drinksu kotiolosuhteissa.

 

!!!! Y FELIZ WAPPU PARA ALLA!! JAJAJAJAJAJA

Koti Ruoka ja juoma