Javier
Pääsiäislomalla drinksuteltiin Madridin vanhan postitalon katolla, jonka drinkkilistalta löytyi vastustamaton Javier. Sokeria, mustikoita, ananasta, sitruunaa ja giniä. Kokeilin väsätä drinksua kotona, mikä onnistui ihan hyvin. Kaapista ei tosin löytynyt kapean ja korkean highball -lasin kaltaista kupposta, joten suuressa vesilasissa drinksusta tuli inasen liian löysä, koska ananasmehulle jäi turhan paljon tilaa. Jääpalat jäämurskalla korvaamalla drinkkiin olisi myös saanut helpommin kauniin kerrostuksen, kun ananasmehu olisi valunut hitaammin lasiin.
lasin pohjan peittävä kerros mustikoita
ruokalusikallinen hunajaa
vajaa puolikas sitruunan mehua (sitä voi aina lisätä, joten jos pidät makeasta, laita aluksi vähemmän)
5 cl giniä
ananasmehua
Mikäli käytät pakastemustikoita kuten minä, sulata mustikat mikrossa. Muddlaa mustikat ja hunaja mössöksi, lisää sitruunamehu täytä lasi jäämurskalla tai pienillä jääkuutioilla eikä kuvan kaltaisilla mammuttijäälohkareilla ja kaada sekaan gini sekä ananasmehu varovaisesti.
Olisin alunperin halunnut tehdä drinkin mustikka-, puolukka-, tai lakkalikööristä, mutta mitään niistä ei löytynyt El Corte Inglesin valikoimista. Ruokaosastolta löytyi kuitenkin Diaegon promobaari, jossa sai maistella firman semipremiumeja viinaksia, jossa viihtymisen jälkeen en enää jaksanut lähteä koluamaan viinakauppoja Lapponian marjalikööreiden korvikkeiden perässä. Lyön kuitenkin vaikka pääni pantiksi, että tämän kaltaisessa drinkissä, josta löytyy reilusti happoja ja ginin katkeruutta? kitkeryyttä? karvautta? tymäkkyyttä, äkkimakeat marjaliköörit ovat aivan elementissään.