Viikonloppu täynnä viiniä

 

trio.jpg

Viikonloppuun mahtui paljon hyvää ruokaa ja viiniä, sillä torstaina otin vähän tuntumaa Nordic Gastropubin kesäsiiderivalikoimaan punaisista omenoista tehdyn roseesidran ja vähän muunkin muodossa ja perjantaina hyppäsimme äitini kanssa perjantaina laivaan ja karautimme Tallinnaan maistelemaan viinejä. Viinitkotiin.com –verkkokaupan täysin ilmaisessa, Facebookista bongatussa tastingissa, oli iso liuta loistavia vanhan ja uuden maailman viinejä ja suloiseen kellaritilaan oli katettu erilaisia naposteltavia. Verkkokauppaa pyörittävät Veinidkoju Oü:n Petra Anttila ja Sirpa Bonsdorff, jotka olivat saaneet aikaan mahtavan tunnelman ja selkeästi kerättyä verkkoputiikkiinsa aivan ihania ihania viinejä.

Tällä hetkellä verkkokaupalla on käsittääkseni paljon yritysasiakkaita, joten useimpia viinejä pitää laatikollinen (6kpl), mutta todellakin toivon, että toiminta kehittyisi ja kuluttaja-asiakkaat voisivat tilata pienempiä eriä eri viinejä. Tällä hetkellä oma kaappi on täysi, sillä viilliinnyin Vinexuksen kuoharivalikoimasta, kuka voi vastustaa vuosikertacavaa tai uruguaylaista skumppaa? Kun tilaa ööh…ilmenee, voisin tilata hurjan herkullista Andre Clouetin 100% Pinot Noir samppista, joka on Ruotsin myydyin samppis ja pari vuotta tammitynnyrissä lillunutta italomerlota.

Lauantaina shoppailtiin ja piipahdettiin Ruokasuosituksen Kimmon vinkkaamassa Till & Kummelissa, jossa ruoka oli aivan mahtavaa ja viini todella hyvää. Tänään taas tyyppasin Klaus K:n brunssin, joka oli hyvä, mutta lasikuoharilista rajoittui yhteen kuivaan cavaan  ja yhteen samppikseen. Jenkkityyliin olisi ollut kiva juoda brunssilla Bloody Maryja tai Mimosoja, eikä vain rutikuivaa kuoharia.

Tunnelmanpilaajajärkkäri jäi kotiin, sillä en ole saanut uusittua pudonnutta objektiivia speksailun ulkoistuksesta huolimatta. Siihensaakka pudonnellaa iPhonella otettuja räpsyjä!

 

Koti Ruoka ja juoma

Slushy Mule

moscow_mule.jpg

mule_slushie.jpg

beef_wellington.jpg

beef_wellington2.jpg

Parempi vain tuijottaa iPhotoon kerättyjä kesäräpsäisyjä eikä vilkaistakaan ikkunan takana odottavaa harmautta. Viime viikonloppuna pidetitin cocktail houria legendaariset Moscow Mulet kätösessä, mutta jäähilehulluina suhautettiin drinksut varmuuden vuoksi blenderin kautta. Ei olisi ehkä kannattanut tai tarvinnut, mutta minkäs voit jos aurinko paistaa ja pakasteesta löytyy vielä useampi litra jäitä.

Pääruoaksi syötiin Beef Wellingtonia, jonka kanssa joku yritti turhaan tarjoilla hieman hilloista Lacryma di Christiä. Kypsempi ja tanniinisempi punkku kun passasi taikinaan kääräistyn hevosen ja lehmän kanssa paljon paremmin, sillä se rikkoi lihan proteiineja ja rasvoja ja antoi vastapainoa taikinakuoren välissä ollelle earthylle portobello-hakkeelle ja porsaan kylkisiivuille.

Moscow Mule
4cl vodkaa
4cl limemehua
16cl ginger alea tai ginger beeriä

 

Koti Ruoka ja juoma