Perjantaipullogeneraattori

Mitä tänään juotaisiin? Ai et tiedä. No mun kaavio tietää.

perjantaipullo.jpg

Kuoharit:

Codorniu Ecológica Semi-Seco 9,79 
Puolikuiva cava. Iso peukku.

Lindauer Cuvée Brut 12,39 
Paahteista, kuivaa ja kypsää. Semivaroissa olevan miehen samppista niin menetelmän, rypäleiden kuin maunkin puolesta.

Jansz Premium Cuvée Brut 17,98 
Sairaan kuivaa, sanovat Tasmanian samppikseksi. 

 

Valkkarit:

Wolfberger (W)3 2013 10,28 
Helposti lähestyttävä ja hitusen makea Alsace-pommi, sopii silleevaan tai ruoan kanssa. Mun ekoja viinisuosikkeja, maistoin eilen ja edelleen hyvää.

Carl Loewen Quant Riesling 2013 13,30 
En ollut aluksi niin innoissani, kunnes maistoin ei niin hyvää puolikuivaa risukkaa. No tää oli sittenkin aika hyvää ja kaikkien viinibloggaajien mielestä tää oli tosi jees. Itämainen ruoka, aperitiivi, mitä vaan. Rieslingin ystäville.

 

Mellot Sancerre La Chatellenie 2013 19,89 
Krispiä meininkiä Loiren laaksosta. Ei mitään kissanpissoja tai nokkosia tai muita inhottavia savinjoonblancmeininkejä, vaan sellasta fiiniä aromaattisuutta.

 

Punkut:

Durius Tempranillo 2011 9,98 
Jos vielä grillaat niin tämä käy. Kehuttu myös muualla. 

Vigneti del Vulture Pipoli Aglianico 2012 11,99 
Murun Angelov kehui tätä viimeisimmässä Glorian R&V:ssä,  ja oli kyllä hyvää. 

Muga Reserva 2010 18,04 
Tätä on kiva pöyritellä lasissa ja tuoksutella viikunaisia aromeja. Oli aika taivaallista ibericokinkun ja juustojen kanssa.

Makeat:

Blandy’s Santa Luzia Madeira 10,90  (0,375l)
Mä en oo mikään jälkkäriviiniekspertti, mutta jostain kumman syystä oon aina ihan intona tekemässä madeira-kastiketta…  Halpaa ja sopii just sillon kun haluaa vaan olla villasukissa ja toljottaa kastiketta.

Churchill’s Reserve Port 7,89 € (0,2l)
Kivan kirsikkainen portviini, jossa ei maistu sellainen paloviina, joka on meille portnewbieille usein vähän liikaa. Jos ei jaksa tehdä mitään jälkkäriä niin tää on niinkun hyvä jälkiruoka.

Tokaji Aszú 4 Puttonyos 2008 18,90 € (0,5l)
Vähän harvinaisempaa kamaa, jalohomerypäleviiniä Unkarista. Maistoin kun olin tehnyt creme bruléitä ja kaveri toi tätä viiniks. Oli aika tosi jees.

 

Mikä on sun perjantaipullo?

 

 

 

kulttuuri suosittelen raha ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.