Raparperia kahdella tavalla
Manailin toissapäivänä kadonnutta alkoholi-inspistä, mutta se löytyi! Tosin vähän yllättävästä paikasta, Ikean valmisruokanurkkauksesta (luoja siunatkoon Ikean appelsiini-seljankukkamarmeladia), raparperimehutiivisteen muodossa.
Kotiolosuhteissa uskon vankasti helppoihin peruscocktaileihin, sillä into, taidot ja keittiön kulmakaapin sisältö eivät riitä monimutkaisten lemmenjuomien sekoitteluun. Jotkut hommat on parempi antaa ammattilaisten hoteisiin, mutta nämä raparperidrinksut onnistuvat tumpeloltakin. Trust me.
Raparpericosmo
18-vuotias minä olisi ollut ehkä vielä enemmän innoissaan tästä drinksusta. Perinteistä cosmoa tämä ei ehkä biitannut, mutta raikas ja puhdas makuyhdistelmä toimi superkivasti.
2 cl Votkaa
2 cl Triple Seciä
2 cl Limen mehua
4 cl tiukkaa raparperimehua
Sheikkaa jäiden kanssa sheikkerissä ja siivilöi jäähdytettyyn lasiin, jos olet puristi, tai höläytä koko roska laakeaan maljaan ja kumoa.
Eastern Fizz
Lokakuussa koittavan Vietnamin reissun varaamisen jälkeen olen kehittänyt lähes pakkomielteen raikkaisiin itäisiin makuihin. Perinteiseen Gin Fizziin, joka on myös aika oiva paukku, tulee vain sitruunamehua, sokerilientä, giniä ja soodaa. Meillä oli kaapissa Bombay Sapphire Eastia, joten halusin säätää hieman ja raastaa mukaan vähän inkivääriä ja veitsen kahvalla rikotun sitruunanruohon.
4cl raparperimehutiivistettä
4 cl Bombay Sapphire Eastia tai muuta giniä
Yhden limen mehu
Vajaa teelusikallinen raastettua inkivääriä
Limelohko
Soodaa
Sitruunaruoho
Heivaa limen mehu, raparperimehutiiviste, gini, inkivääri ja limen lohko lasin pohjalle. Täytä lasi jäillä, kaada päälle soodaa ja tökkää murjottu sitruunaruoho sekoitustikuksi. Muista laittaa aineet tässä tässä järjestyksessä, tai limenlohko ja raastettu inkivääri nousevat juodessa ikävästi pintaan.
Raadin mielestä selkeästi parempi drinkki oli puhdas ja sitruunaruohoinen Eastern Fizz, joka sai heti makuhermot kaipaamaan laabia, vihreää currya ja rapukakkuja rannalla. Oi loma miten kaipaan sua.