Ruokaa ja cocktaileja – A21 Dining

 

turska.jpg

 

Monia vuosia sitten, A21 Cocktail Lounge oli omassa kaveriporukassa kaikkien huulilla. 2007 perustettu baari avasi jossain vaiheessa myös A21 Dining –ravintolan, tietääkseni Helsingin ainoan ravintolan, jossa on fine dining –menuta siivittää cocktailpaketti. Paikalta saa myös viiniä, mutta minä ja veljeni menimme juurikin mielenkiinnosta drinksumenuta kohtaan, sillä under the radar mennyt paikka löytyi Eat Helsinki –kirjasta.

A21 dining jälkkäri pääruoka.jpg

Ruoka oli yhtä annosta lukuun ottamatta oikein ihanaa – pääpaino oli kotimaisilla raaka-aineilla ja annokset olivat oikein nättejä. Porolta, mädiltä ja taimenelta ei tälläkään kertaa säästytty. Tähän väliin kysynpähän vain, milloin lihiksiä, sianpääsylttyä ja kotijuustoa tajutaan myydä turisteille? Kuvassa näkynyt turska oli ainut poikkeus loistavaan ruokaan – uppomuna-turska-mäti-hollandaise-kukkakaalipyre-paahdettu kukkakaali –annos olisi kaivannut happoja ja…. fritattua pintaa. 

IMG_4451.jpg

Cocktailit taas edustivat enemmän fruit forward –tyyliä, jossa pääpaino oli mehustetuilla marjoilla, hedelmillä ja vihanneksilla, eikä niinkään viinaksilla, kuten esim. Liberty or Deathissa, jossa drinkkimenussa lukee viina ja brändi. Mehupainotteisuus ei tosin haitannut ja olin yllättynyt, kuinka hyvin porkkana, inkivääri ja gini pelittivät yhteen, tai kuinka ihana jälkkäridrinkki kahvista, pina colada –teestä ja rommista saatiin aikaan. En usko, että alkoholittomaan drinkkimenuun olisi ollut pettyminen

A21 dining.jpg

Mutta drinkit ja ruoka yhdessä? Cocktaileja fiilistelevä broidini oli konseptista aivan innoissaan. Mä tykkäsin, sillä cocktailit ja ruoka menivät oikein kivasti yhteen, mutta kyllähän se tuntui ufolta juoda drinkkejä ruoan kanssa.

Mitä mieltä? Cocktailit safkan kanssa – yay or nay?

kulttuuri suosittelen ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.