Sasu Laukkonen kylässä Tampereen kauppahallissa

1237181_578157425554388_178116300_n.jpg

Olimme lauantaina syömässä Tampereen kauppahallissa sijaitsevassa Neljä vuodenaikaa –ravintolassa, jossa Chef & Sommelierin keittiömestari ja ravintoloitsija Sasu Laukkonen oli vierailevana keittiömestarina.

Illan toinen, kolmas ja neljäs annos – purjoa päärynäsiivuilla ja kermaisella pastis-kastikkeella, raaka tyrnimarinoitu taimen höyrytetyllä porkkanalla ja juureksista tehty ”risotto” olivat kaikki oikein loistavia ja vain muutamasta raaka-aineesta oli loihdittu uskomattomia makuja. Lopuissa neljässä ruokalajissa olikin sitten jo vähän toivomisen varaa.

Alkuruoka, raa’asta ja kypsästä hirvestä jauhettu tatina muistutti lähinnä koiranmakkaraa. Kuvassa olevassa pääruoassa keitetyn ja paistetun porsaan talousleikkeen viereen oli mätkäisty kasa naurisspaghettia ja noh, annoksen maku ja näkö olivat vähintäänkin puutteelliset. En ole suuri lakujen ystävä, joten jälkiruoka, taikinamainen spelttijäätelö lakusiirapilla jäi suurimmaksi osaksi syömättä.

Seitsemän ruokalajin kanssa tarjoillussa 48 euron viinipaketissa oli vain neljää viiniä. Alkucava ja jälkkärisauternais olivat oikein hyviä, mutta naturevalkkari ja –punaviini olivat aikas noh…kamalia.

Muodikkaat nature- tai alkuviinit ovat viinejä, joiden tuotantoon on käytetty vain välttämättömiä raaka-aineita, eli periaatteessa vain rypäleitä ja luonnollisia hiivoja. Rypäleet ovat biodynaamisesti tai luonnonmukaisesti käytettyjä sekä käsin poimittuja. Aromit, keinotekoiset hiivat, kemikaalit ja suodatukset eivät kuulu alkuviineihin.

Itselleni nämä olivat ekat alkuviinit ikinä, ja saattaa olla, että meikäläinen on vain juntti tuohisuu, mutta punkun flätti ja tunkkainen maku ei iskenyt. Vinnaturen blogissa kuitenkin valaistiin, että alkuviinienkin laadun spektri ulottuu karmeasta mahtavaan. Toivon siis, että kyse oli vain huonosta viinistä, sillä noin muuten alkuviinit vaikuttavat kiinnostavilta.

Summa summarum, on ihanaa, että joku uskaltaa laittaa lautaselle vain porkkanan, mutta itselleni kolahtavat paremmin maistelumenut, joissa jokainen ruokalaji kelpaisi annokseksi sellaisenaan, eikä vain osana kokonaisuutta.

 

Kuva: 4 Catering

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.