Torres Santa Digna Estelado Rosé

kanttarellileipä.jpg

santadigna.jpg

Oi mitä herkkua tuli maistettua viikonloppuna. Odotin Torres Santa Digna Estelado Rosélta, 13,99 tymäkkää mansikkaisuutta ja karmaisevaa kirpeyttä, mutta chileläiseen rakastui myös roseekuohujen vihaaja. Viinijätti Torresin Paisista, perinteisestä Chileläisestä rypäleestä, tuottama leidi on puhtaan vaaleanpunainen ja hennosti tuoksuva, mutta ennen kaikkea tyylikäs esitys. Viini on tuotettu Fair for Life -sertifikoinnin periaatteiden mukaisesti, joten viininviljelijät saavat rypäleistä kulut kattavan korvauksen myös huonoina satovuosina.

Maku on raikas, tasapainoinen, erittäin kuiva, vadelmainen ja aromikas pienellä vivahteella paahtoleipää ja appelsiininkuorta. Saakelin hyvät kuplat, jotka saivat stopperin poksahtamaan vielä seuraavana päivänä. Viiniä on suitsuteltu myös muiden viinibloggaajien tonteilla ja se voitti Chilen parhaan viinin tittelin viime vuonna.

Viini doublasi hyvin aperitiivina ja kesän ekoista kantarelleista väkerrettyjen alkupalatoastien kanssa. Ehkä pakko tilata vielä pari kappaletta kaappiin odottamaan vaaleanpunaisia kuplia kaipaavia hetkiä.

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *