Viini sushisalaatille: Cono Sur Single Vinyard Block 23 Riesling 2014

1423728091.215061.IMG_4569.JPG

Pidin eilen kaverini kanssa graduiltamat: granaattiomena-lime-ginidrinkkiä huiviin, läppärit auki, sushisalaattia pöytään ja viiniä laseihin. Tuloksena enemmän sivuja, kuin normaalina kirjastopäivänä saisin ikinä aikaan.

Viininä meillä oli oikein mainion hinta-laatu –suhteen omaava erittäin hedelmäinen riesling. Kestävään viinintuotantoon panostava Cono Sur viljelee viiniä eteläisessä Chilessä olevassa merellisessä Bío Bío –laaksossa, jossa viileän ilmaston rypäleet, kuten Pinot Noir, Chardonnay ja Riesling menestyvät. Päivisin laaksossa on kuuma ja öisin viileä, joten lopputuloksena on viini, jossa on superisti hedelmäisyyttä, eli makeuden tuoksua ja tuntua, mutta kuitenkin kivasti happoja.

Superaromaattisten viinien vihaajille en usko Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling 2014, 12,99  blockin tippuvan välttämättä pelkällään. Sitruksinen, kukkea ja aavistuksen bensainen tuoksu meni kuitenkin hienosti kylmäsavustetun lohen kanssa ja hapokkuus riitti taistelemaan  tätä mirin-dressingiä ja fläsäavocadoja vastaan. Pieni wasabikaan ei saanut viiniä huojumaan, sillä siitä huolimatta, että viini on kuiva, siitä löytyy jäännössokeria.

Sitrus-omena kategoriaan menevä maku sopi kivasti kevyille salaateille ja merellisyyttä komppaileva kevyt kalkki/mineraalifiilis sopi hyvin myös furikake-hipsuille, joita ripottelin salaatin päälle.

cono sur single vinyard.jpg

Kolmellatoista eurolla ihan todella hyvä riesling, jota ostan varmasti myös uudestaan.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.