Viognier ja rullat
Viime viikonloppuna pyöräyttelin vietnamilaisia tuorerullia, joita seurasi laab ja osterikastikkeessa pyöräytetty bok-choy. Tuorerullien kanssa olisi varmaan mennyt joku kuivakin viini, mutta puolikuiva viognier oli just hyvä tulisen pääruoan kanssa.
Noin kympin hintainen jenkkiviognier valikoitui Alkon myyjän suosituksesta, mutta on tosin poistumassa valikoimasta (höh!). Viognier -rypäleestä tehtyjen viinien pitäisi olla vähähappoisia ja yhdistää aromeissaan hedelmäisyyttä ja hienostuneisuutta. Ainakin tämä kaveri lunasti edellämainitut lupaukset hyvin kukkeudella ja sharon-hedelmäisyydellä. Tykkäsin!
Herkkien ja raikkaiden tuorerullien kanssa pehmeämpi viini sopi hyvin ja viinin sokerit taltuttivat pääruoan tulisuutta mukavasti. Kiva juttu Viognierista on muuten Heikin Viinikoulussa ja Alkon normivalikoimasta löytyy muutamia viogniereita inhimilliseen hintaan.
Viognieriin tutustuminen siis jatkukoon!