Ihanin Tukholma

Ihan ekana perus voivottelua, on ollut niin mahdottoman kiirettä etten ole kerennyt/ viitsinyt kirjoitella. Loppuvuonna ja alkuvuonna on kerinnyt tapahtua niin hitosti. No mutta jostain se on jatkettava.

Ostin joululahjaksi miehelleni Antille lentoliput meille kahdelle Tukholmaan talvilomallemme. Tukholma on yksi lempikaupungeistani. Lyhyt lento, toimiva ja nopea junayhteys Arlandasta keskustaan ja mitä mahtavin hotelli ja ravintola tarjonta.

Grand Hotel

Tällä kertaa olimme Tukholmassa vain kaksi yötä(paikalla ollessa kyllä harmitti, muutama lisä yö olisi ollut paikallaan). Olimme yötä Tukholman Grand hotellissa mikä kyllä lunasti kaikki odotukset. Olimme vielä saaneet jostain kumman syystä korotuksen huoneluokkaan ja liioittelematta täytyy sanoa että huone oli isompi kuin meidän pikku kaksiomme täällä kotona Kalliossa. Parasta silti oli hotellin aamupala, rakastan aamupaloja ylikaiken mutta tämä oli yksi parhaista ikinä. Ekana aamuna en osannut valita kaikista herkuista mutta kun ottaa lautaselle puuron jälkeen viittä eri leikkelettä ja viittä eri juustoa niin tulee ähky, ja on mahdotonta koittaa yhdistellä eri kompoja leipäpalojen päälle.

Ehdoton viinibaari lempparini stokiksessa on Folii. Folii on Södermalmilla ja on pieni sympaattinen viinibaari joka todella hurmaa viinivalikoimallaan ja huippu henkilökunnalla. Laseittain on saatavilla mieletön valikoima huipputuottajien viinejä niin klassisilta viinialueilta kuin uusimpiakin viinimaita. Itse nappasin lasillisen Guigalin Condriu 2015 joka oli mahtavassa kunnossa. Niin harvassa paikassa pääsee maistamaan hyvää Condriuta laseittain. Laajan listan laseittain myymisen mahdollistaa Foliissa CoraVinin käyttö, meilläkin on se käytössä Murussa mutten ehkä vielä ole täysin vakuuttunut siitä onko se oikeesti toimiva. (No siihen voimme palata myöhemmin). On kuitenkin mielestäni virkistävää verrattuna nykyiseen viinibaari valikoimaan Helsingissä että viinibaarissa on laaja valikoima viinejä. Siinä seisoo rinnakkain natuja, klassisia alueita ja hienoja tuottajia. Moni paikka kun tuntuu haluavan nykyään leimautua vaan Natuviinibaariksi, vaikka olisi paljon hienompaa näyttää että täältä lähtee koko kirjo maailman hienoimpia viinejä.

Yksi lemppari yksityis kohta Foliissa on heidän vinyyli-soitin pojat vaihtelivat viinin kaatamisen välissä vinyyleitä ja soittimen soundi oli ihan todella kaunis, vielä kun viinin viereen nappasi lautasen erilaisia juustoja ei olisi muuta voinut toivoa.

Käytiin lisäksi Fotografiskassa Modernin taiteen museossa, herkuttelua jatkettiin Adam & Albinissa, Matbarenissa ja Franzenilla. Frantzen ainakin ansaitsee oman postauksensa:)

Kulttuuri Ruoka ja juoma Parisuhde

Miten opiskella?

_t1a0831.jpgVaikka olenkin monta viimeistä vuotta käyttänyt paljon aikaa viinin opiskeluun, niin välillä silti tulee tunne että hakkaan vain päätä seinään. Aikaa ei meinaa löytyä. Välillä itselle sopivien muistiinpanojen tekeminen aiheuttaa pään vaivaa. Onhan tietysti tutkittukkin ja tutkimuksissa todettu, että jokaisella on oma tyylinsä oppia, pitää vain löytää se itselle parhaiten sopiva tapa.

Näin jälkikäteen ajateltuna luulen, että se aika kun kävin viinimestari koulua meni miltei kokonaan opiskelun uudelleen opettelemiseen. Oli todella vaikeaa löytää aikaa perhearjen keskeltä opiskelulle, saati sitten, että se olisi ollut mitenkään tuottavaa tai järjestelmällistä. Nyt tuntuu, että viimeisen puolen vuoden aikana olen päässyt hyvään driveen opiskelujen kanssa. Tuntuu että aivot ottavat helpommin infoa vastaan ja ne jää muistiin paljon helpommin. Nyt olen perehtynyt viimeaikoina kuohuviiniin. Olen yrittänyt kehittää tekniikkaa tehdä muistiinpanot niin, että niissä olisi aina tietty järjestys ja asioiden tarkastaminen ja tarkastelu olisi mahdollisimman yksinkertaista. En tiedä tuleeko tämä toimimaan ja olemaan lopullinen vaihtoehto. Olen rakennellut rakastamaani Exeliin taulukkoa, jota voin täyttää joka viinialueesta, ala-alueesta ja kaikesta mitä keksinkään. Sama 12 asian litanja kaikesta. Toki teen laajempia muistiinpanoja rinnalle, joista on sitten helppo napata speksejä taulukkoon. Samppanjan osalta tutkimus on tehty ja nyt voin siirtyä Cremanttien pariin. Katsotaan nyt mitä tästä tulee, toivottavasti hyvä juttu niin ei tarvitsisi keksiä pyörää uudestaan.

Töissä on meinannut olla aika hässäkkää ja viininlukemiseen liian vähän aikaa. No nyt alkaa olla ensivuoden budjetit laadittu ja loppuvuoden miehitykset kunnossa, niin ei sitten muuta kun lasketellaan tämä pikkujoulukausi loppuun ja keräillään sitten voimia Joulu vapailla.

Työ ja raha Opiskelu