Ajatuksia menneestä ja tulevasta

Ulkona on pakkasta lähes -30 astetta, ja mikä sen parempaa tekemistä kuin maata keskellä asuntoani pehmeän maton päällä ja inspiroitua taas kirjoittamaan omia ajatuksia ylös. Kun katson ikkunasta ulos, lumi kimmeltää kauniisti puhtaan valkoisena. Aurinkokin paistelee, ja on ehkä hieman kevään tuntua ilmassa. Jotain etua on, kun asuu 5.kerroksessa ja näkymä kantaa kauas yli Tornion. Saa ihailla elävää maisemaa. Elämänikin hohtaa selkeänä, mikä tekee kaikesta tästä olemista todella kevyttä. Elämääni juuri nyt voisi verrata pakkaslumeen, yhtä puhdasta ja kevyttä.

Tämä omien arvojen ja tavoitteiden hahmotuskartta on lainattu ihanalta Niinalta.

A0042AF7-9E21-423F-9414-BFEAC124B65E.jpeg

VIIME VUOSI

Mitä kaikkea on tullut tehtyä viimeisen puolen vuoden aikana?

Olen muuttanut uuteen kauniinpaan asuntoon, käynyt kesän ainuilla festareilla, tehnyt vaellusreissun Tunturi-Lappiin, matkustanut spontaanisti Kreetan auringon alle ja käynyt kauniin karulla Santorinilla, keskittynyt enemmän tai vähemmän opiskeluun, juhlinut ystävieni kanssa elämää, kotoillut ja ideoinut kaikkea mahdollista, tanssinut niin paljon kuin sielu sietää, urheillut säällä kuin säällä,… Nauttinut oikeastaan ihan jokaisesta päivästä, niistä pienistäkin asioista.

Mihin olen käyttänyt aikani?

Kouluun ja oman terveyden vaalimiseen.

Mitä olen oppinut?

Että en siedä ihmisiä, jotka kehittävät draamaa ympärilleen pienistäkin asioista. Sellaiset teot saavat minut juoksemaan karkuun niiden ihmisten luota. Mieluummin olen yksin, kuin osa mitään telenovelaa.

Mistä olen erityisen ylpeä?

Saavutuksistani koulun suhteen.

Mitä kadun?

En mitään, miksi pitäisi? Elämässä ei pitäisi katua mitään, kaikesta oppii ja elämä järjestää eteen aina asioita, joista opimme ja ammennamme uutta. Niin hyvät kuin huonotkin kokemukset kannattaa ottaa oppimisen kannalta.

Mitkä olivat syksyn kohokohdat?

Alkusyksystä tietenkin äkkilähtö Kreetalle. Syksyllä 2018 tapahtui paljon hauskoja asioita, ihania hetkiä, joita muistella.

 

TULEVAISUUS

Minkä asioiden toivoisin olevan ennallaan?

Terveys ja positiivinen asenne elämää kohtaan.

Minkä asioiden toivoisin muuttuvan? Miten?

Olisihan se ihanaa, jos tietyt elämäni ihmiset olisivat tuossa vieressäni tai edes helpommin tavoitettavissa. Ehkä jonain päivänä, jos elämä kulkeutuu niin. Elämässä on vaiheita, jolloin väkisinkin ollaan erossa toisistamme, mutta se saattaa olla vain väliaikaista.

Missä toivoisin kehittyväni?

Etten olisi aina liian kiltti. Kiltteydelläkin pitää olla rajansa.

Minkä taidon, elämäntavan tai oivalluksen haluan säilyttää tai panna täytäntöön?

Elä päivä kerrallaan, älä edellenkään pelkää mitään tai ketään, tee spontaaneja asioita, sano ja tee asioita suoraan sydämestä, ole oma itsesi ja rakasta itseäsi, älä anna muiden mielipiteiden vaikuttaa sinun päätöksiin tai tekemisiin, ajattele tulevaisuus rennon vakavasti, älä ole sinisilmäinen, ole läsnä, ole tavoitettavissa ja kysele kuulumisia tasaisin väliajoin, ole kiltti mutta älä liian, älä pidä asioita itsestäänselvyytenä, kehitä itseäsi asioissa missä tahansa, anna itsellesi luvan muuttua, nauti joka sekunnista, pyydä rohkeasti apua tarvittaessa, älä leiki yksin selviytyjää vaikka olisitkin kuinka itsenäinen ihminen,

ja tärkein: kulje kohti omia unelmia.

Mistä haluan olla ylpeä puolen vuoden kuluttua?

Olisin saanut opiskeluni niin hyvälle mallille, että paljoa ei enää puuttuisi.

Mitä saatan katua?

En aio katua mitään nyt, enkä tulevaisuudessa. Elämä menee niin kuin se on tarkoitettu menevän.

Millaisiin asioihin olen käyttänyt aikani?

Uskoisin, että kouluun tulen käyttämään aika paljon aikaa, sillä haluan valmistua 1,5v päästä viimeistään. Haluan myös käyttää lopun vapaa-aikani ystävieni ja perheen näkemiseen, jotenkin yrittää priorisoida asiat niin, että pääsisi tapaamaan myös kauempana asuvia ystäviä. Ja toivon, että ystäväni pääsisivät myös minun luo tänne pohjoisiin.

Missä seurassa olen viihtynyt?

Rehellisessä ja luotettavassa, draamattomassa ja sydämellisessä ystäväpiirissä, josta ei naurua puutu. Ihannoin myös ihmisiä, jotka uskaltavat ottaa irtiottoja ja tehdä asioita spontaanisti.

 

xx Vilhelmiina

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa