Koti on siellä missä sinun on hyvä

Koti on todellakin siellä, missä sinä olet, missä on sydämesi. Siellä, missä sinun on hyvä.

Asun yli 500 kilometrin päässä kotoa, sieltä, missä olen varttunut ja viettänyt koko nuoruuteni, missä ovat minun juuret. Eli periaatteessa olen kaukana kotoa, mutta silti tunnen olevani enemmän kotona kuin koskaan aiemmin.

Kun muutin nykyiselle paikkakunnalleni, minulla ei ollut täällä kuin yksi ystävä. Kaikki oli tuntematonta, uutta. Pian huomasin, kuinka löysin ympärilleni paljon onnellisuutta lisääviä tekijöitä – ei ainoastaan niitä elämääni tupsahtelevia ihania ihmisiä, vaan tuntui, että kaikki tekijät olivat puolellani. Huomasin päivä päivältä, kuinka muutuin onnelliseksi, kuinka paljon hymyilin, kuinka tunsin onnellisuutta suoraan sydämeni pohjasta. Tämä kaupunki teki minut onnelliseksi – oikeastaan herätti minut takaisin eloon siitä epävarmasta, alakuloisesta minästä, joka vielä pari vuotta sitten olin.

CEAF531B-0AAC-4F96-AA87-148F3E26FAA9.jpeg

En ymmärrä tätä tunnetta lainkaan. En tunne ikävää takaisin juurilleni, en niihin maisemiin, en niille kaduille, en läheisiin kotimetsiin. Olen todennut usealle ystävälleni, että en ole koskaan tuntenut kuuluvuutta paikkakunnalle, missä olen varttunut ja asunut ensimmäiset 20 vuotta – että olen aina tuntenut kuuluvani jonnekin muualle kuin synnyinpaikkakunnalleni. Ehkä joillakin se menee vaan niin – juuret eivät ole juurtuneet tarpeeksi syvälle maahan, jotta tuntisi ikävöivänsä paikkaa, joka on ollut joskus koti tai paikkaa, joka on määritelty sinulle kodiksi, koska siellä ovat asuneet vanhemmat ja sukulaiset.

B9583BD0-1F2C-40D1-8C78-CF8D4E0F2AEC.jpeg

Minulla ei ole nykyiselle paikkakunnalleni mitään, mikä oikeastaan sitoisi minua tänne jäämään tulevaisuudessa, mutta uskon, että kun tai jos täältä joskus muutan pois, niin minulla tulee kova ikävä näitä maisemia ja tätä kaupunkia ympäröivää fiilistä.

Ennen ajattelin, että koti on vain siellä missä ovat juuretkin. Nyt olen toista mieltä. Ja nyt ymmärrän, että luultavasti tulen olemaan aina pikkukaupungin tyttö, koska se on osa minua, koska pikkukaupungissa minun on hyvä.

 

xx Vilhelmiina

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa