Mitä olen oppinut 24 vuodessa?

VILHELMIINA H.

 

 • Sinun elämäsi ei ole muiden elettävissä, joten elä elämääsi oman tahdin mukaan ja omaa sydäntä kuunnellen - älä elä sitä yhteiskunnan asettamien vaatimusten mukaan, eikä sinun todellakaan tarvitse elää samankaltaista elämää kuin ystäväsi

​Sinun ei tarvitse päästä heti lukion/ammattikoulun jälkeen yliopistoon, vaikka ystäväsi sinne ensimmäisellä kerralla pääsisivätkin. Hae töitä tai tee vapaaehtoistöitä, vietä välivuosi tai useampikin töitä tehden, käy ulkomailla ja tutustu uusiin kulttuureihin. Avarra maailmankatsomusta vähitellen ja ota hetkistä kaikki irti. Ehdit yliopistoon sitten kolmekymppisenäkin. Olet vielä nuori, ja tietyissä määrin vapaa, joten nauti siitä. Sinun ei tarvitse leikkiä aikuista vaikka oletkin täysikäinen ja sinulla on nyt vastuu. Luota intuitioosi. Ole järkevä.

 • ​Älä valitse aina sitä tuttua ja turvallista - kokeile uusia mahdollisuuksia

​Ota vastaan se täysin uusi työ, josta sinulla ei ole lainkaan kokemusta. Sinä opit kuitenkin niin nopeasti uudet jutut, että pärjäät ihan varmasti. Kokeile uusia aloja ihan rohkeasti, kaikki työkokemus on vain plussaa CV:ssäsi. Sama pätee opiskeluihin, ole rohkea ja ota vastaan saamasi opiskelupaikka ja kokeile onko se sinua varten - voit yllättyä.

 • Sinä et voi miellyttää kaikkia - eikä sinun tarvitsekaan

​Älä muserru, jos joku kohtelee sinua kuin roskaa. Maailmassa on niin paljon ihmisiä, kaikki eivät ole mukavia vaikka niin luuletkin.

 • ​Et voi pitää kiinni kaikista ihmisistä elämässäsi - hyväksy se, että elämäntilanteet muuttuvat, ihmiset muuttuvat ja ihmisiä saattaa kadota elämästäsi syyttä

​Ihmisiä tulee ja menee koko ajan elämänkaarellasi. Et voi pitää kiinni lapsuudenystävistäsi, jos et saa vastakaikua. Saattaa olla, että sinulla on joka elämänvaiheessa eri ystäväpiiri; lapsuudenkaverit, opiskelukaverit, työkaverit ja ehkä eläkkeellä tavattuja seniorikavereita. Mutta ne todelliset sielunsiskot pysyvät, usko pois.

 • ​Irtisano itsesi heti, kun näet työpaikalla ongelmia - älä odota että asiat muuttuvat, sillä ne eivät muutu

​Paljon voidaan luvata, mutta on eri asia pidetäänkö lupaukset. Lähde hyvissä ajoin pois, ennen kuin joudut pahoittamaan mielesi enemmän kuin yhden kerran. Et ansaitse edes sitä ensimmäistä kertaa, kukaan ei ansaitse.

 • ​Anna ihmisille anteeksi - tarvittaessa pyydä anteeksi itsekin

​Ei se ole sinulta pois etkä voi mitään, jos joku toinen tekee väärin ja pyytää anellen anteeksi. Ole sinä edes järkevä, ja anna anteeksi, niin mielikin pysyy tasapainoisena. Ja pyydä aina itse anteeksi, jos olet tehnyt jotain väärin tai jos sinusta tuntuu siltä.

 • ​Laihuus ei pue sinua - olet paljon, paljon kauniimpi normaalipainoisena

​Olet myös onnellisempi näin. Keho ja mieli ovat sinulle kiitollisia. Ja vaatteetkin näyttävät paremmalta.

 • ​Ole onnellinen että olet löytänyt upeita, erilaisia, ihmisiä elämääsi ja oman tavan elää - pidä tästä kiinni

​Yritä löytää elämääsi sellaisia ihmisiä, jotka tekevät sinut onnelliseksi ja merkitykselliseksi, ja pidä heistä kiinni. Päästä irti niistä, jotka pahoittavat jostain syystä mieltäsi. Päästä irti, vaikka sinuun sattuisikin.

 

//  Here's a list about few things I've learned in my life:

 • Live your life according to your own pace and listen to your heart - don't live it according to the requirements of the society, and you don't need to live a similar life as your friend
 • Don't always choose the safe and familiar - try new opportunities and leave your comfort zone
 • You can't please everyone - and you don't need to
 • You can't hold on to all the people in your life - accept the fact that life situations change, people change, and people may lose your life without reason
 • Quit your job as soon as you see a problem in the workplace - don't expect things to change, they don't change
 • Forgive others - and if necessary, ask for forgiveness also yourself
 • Being skinny doesn't look good on you - you are much, much prettier and happier on normal weight
 • Be happy that you've found a wonderful people in your life and your own way of living - hold on to it

 

​Am I an adult now?

 

 

​xx Vilhelmiina

Kommentit

emiliakeijusofia

Oih, ihana kirjoitus ja viisaita sanoja!! :)

vilhelmiinah
VILHELMIINA H.

​Kiitos, kiitos, kiitos <3!

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.