Oman persoonallisuuden pohdintoja

VILHELMIINA H.

​Minua ei kiinnosta, mitä teet elääksesi. Haluan tietää, minkä puolesta palat, ja uskallatko unelmoida tapaavasi sydämesi mielitietyn.

​Minua ei kiinnosta, kuinka vanha olet. Haluan tietää, uskallatko näyttää hölmöltä tavoitellessasi rakkauttasi, unelmiasi ja seikkailua,

jossa tunnet eläväsi.

​- Oriah Mountain Dreamer

Tein persoonallisuustestin,

testin mukaan olen aktivisti, eli todellinen vapaa sielu. Halusin heti kirjoittaa tänne ylös tulokset, pohdinnat ja ajatukset, joita testi toi mukanaan.

 

​Olet juhlien sielu, mutta et kiinnostunut pelkästä huvista tai hetken mielihyvästä, vaan sosiaalisista kontakteista sekä tunneyhteydestä. Pitää paikkansa. On ihana luoda rohkeasti uusia kontakteja tuntemattomiin ihmisiin, sillä heidän joukostaan saattaa löytyä iänikuisia ystäviä, jopa näin aikuisiälläkin. Tunneyhteyden kautta tiedät kuka on sinunkaltainen ihminen, sellainen, joka antaa sinulle energiaa eikä vie sitä pois.

​Hurmaava, itsenäinen, energinen ja myötätuntoinen yksilö - vain 7 % väestöstä. Heidän läsnäolonsa huomataan. Itsenäinen, check. Myötätuntoinen, check. Hurmaava, tilanteen vaatiessa. Energinen, ainakin joka toinen päivä, ja varsinkin jos energiaa saa käyttää sellaisiin asioihin jotka kiinnostavat ja inspiroivat.

​Enemmän kuin sosialisoivia miellyttäjiä. Visionäärisyys, jonka ansiosta he kykevät lukemaan rivien välistä uteliaina. Heille elämä on suuri, monimutkainen palapeli, jossa kaikki liittyy toisiinsa. Elämän palapeliä he tarkkailevat tunteiden, myötätunnon ja mystiikan lävitse etsien syvempää merkitystä. Olen kyllä se utelias ihminen, joka uuteen porukkaan tullessa on ensiksi pelkkänä korvana, ennen kuin avaudun itsestäni ja omista ajatuksista. Ajattelen todella usein, että kaikki me maailman ihmiset olemme jollain tavalla kytköksissä toisiimme - tavalla tai toisella olemme todellakin yhtä suurta palapeliä. Menen tunteet edellä, ajatellen monesti muiden tuntemuksia, mikä ei ole aina hyvä asia. Lisäksi ajattelen ihan liikaa elämän merkitystä ja mikä merkitys juuri minulla on olla täällä - tämä menee joskus ihan överiksi, siksi tätä on paras harjoittaa ihan yksikseni omissa oloissani.

​He kaipaavat luovuutta ja vapautta enemmän kuin vakautta ja turvallisuutta. Aiheet, jotka ruokkivat heidän mielikuvitustaan kehittävät energian ja sysäävät heidät valokeilaan, jonka vuoksi heitä pidetään johtajana. Ikävintä on, jos he joutuvat hallinnollisiin tai rutiinitehtäviin. No joo, ensimmäinen lause on täysin minua - liika vakaus käy minulle todella tylsäksi, tylsistyn helposti jos elämässä ei ole haasteita tai yllättäviä tekijöitä. Eikä rutiinitehtävät sovi minulle, ei ainakaan pidemmän päälle. Kaipaan todella paljon vaihtelua, niin työssä kuin muutenkin koko elämässäni.

​Heidän itsetunto on riippuvainen kyvystä keksiä ainutlaatuisia ratkaisuja, heidän on oltava varmoja siitä että heillä on vapaus olla innovatiivinen. He menettävät helposti kärsivällisyytensä ja intonsa joutuessaan tylsiin tehtäviin. ​Hei, kuka kirjoitti tämän puolestani? Check, check, check.

He osaavat rentoutua - ovat erittäin hyviä vaihtamaan roolia intohimoisesta idealistista innokkaaseen vapaasieluun, tästä yllättyvät lähimmäisetkin. Osaan olla kyllä aika yllättävä. Joskus säikähdän sitä itsekin.

​Heidän mielestä jokaisen pitäisi ottaa aikaa tunteidensa tutkimiseen ja ilmaisemiseen. Empaattisuutensa ja sosiaalisuutensa vuoksi se on heille luontainen keskusteluaihe. ​Niin se on, jokaisen pitäisi oppia tulkitsemaan itseään, se on mielestäni todella tärkeää. 

​Heidän tulee olla varovaisia - he voivat tulkita signaaleja väärin, jos he luottavat liikaa intuitioonsa, olettavat tai laskelmoivat liikaa. Sosiaalinen stressi on kiusa, joka pitää heidät valveilla öisin. Check, check, check. Viime aikoina olen nukkunut yöni todella huonosti, johtuen sitten liiasta oman elämän pohdinnasta tai siitä sosiaalisesta stressistä. Mutta kyllä, yritän koko ajan olla varovaisempi tunteideni kanssa ja työstän edelleen omaa kiltteyttäni - minuahan ei enää käytetä hyväksi, en halua olla mikään leikkikalu jolla pelata jotain rumaa peliä.

Jos he astuvat jonkun toisen varpaille, se vaivaa heitä paljon. ​Kyllä, valitettavasti. 

​He viettävät paljon aikaa sosiaalisten suhteiden, tunteiden ja ideoiden tutkimiseen - ennen kuin löytävät todellisuuden. Kun he löytävät paikkansa maailmassa, heidän mielikuvituksensa, empatiansa ja rohkeutensa tuottaa uskomattomia tuloksia. En ole löytänyt vielä paikkaani maailmassa, mutta pikkuhiljaa se alkaa hahmottua. Kaikki hahmottuu vähitellen, sekin, miksi, mitä ja ke(i)tä varten minä olen täällä.

 

​Kuvat Egyptistä vuodelta 2015. Se oli kaunis, mutta jokseenkin pelottava matka.

​xx Vilhelmiina

Kommentit

Veeramaria
VEERA MARIA

Upeita kuvia! Tein joskus myös saman testin ja olin ”sovittelija”. Oli kyllä
melko osuva! :) jänniä nämä testit!

vilhelmiinah
VILHELMIINA H.

Hauskasti tulokset ovat olleet monesti ihan paikkansa pitäviä, osuneet täysin nappiin. Niin tais käydä tämänkin testin kanssa :D

Ja kiitos kehusta <3

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.