Rouskuvan leivän rakastajille

On yksi leivän muoto, jota rakastan – kuivat leivät. Näkkärit, hapankorput, bruschetat, pellillä tai uunin pankolla kuivatut leivät, krutongit.., ​kaikki tuollaiset suussa rouskuvat. Olen todennut että tuore leipä ei sovi minulle, siksi sitä syön todella harvoin. Olen ollut jo pienen tovin rakastunut siemennäkkäriin, siitä lähtien kun ystäväni oli sitä minulle tehnyt tuliaisiksi kylään tullessa. Ei ainoastaan sen koostumus ja maku, vaan kuinka paljon se sisältää elimistölle hyvää pehmeää rasvaa sekä vitamiinien runsaan kirjon.

254197D0-C797-40A1-9214-15AF680B9B3D.jpeg

Olen jo vuoden pari syönyt päivittäin siemeniä ja pähkinöitä, avokadon ja käyttänyt oliiviöljyä ruoanlaitossa ihan huoletta – kuinka paljon parempi iho minulla onkaan ja hiuksetkin ovat paksuuntuneet. Suosittelen niin kaikille ottamaan siemenet ja pähkinät ruokavalioon, mikäli allergiat sen sallii. Avokado on kauneushedelmä, ja uusi mottoni onkin: avokado päivässä pitää ihosi kauniina. Muistakaa oliiviöljyn kohdalla tarkistaa sen laatu – itse käytän kreetalaisia laadukkaita ekstra-neitsyt oliiviöljyjä (Terra Creta, Memmas Knossos) ja luotankin vain kreikkalaisiin oliiviöljyihin. Tiedä sitten miksi, ehkä kun olen siellä asuessa tutustunut paikalliseen kulttuuriin, ymmärtänyt aidon ja alkuperäisen ruoan merkityksen.

Niinpä haluan jakaa teille yhden rouskuvan ohjeen, tätä näkkäriä kun on kovin helppo valmistaa itse – ainekset vaan sekaisin ja uuniin. Ja mikä parasta, säilyvyys on pitkä. Itse säilytän näkkäreitä paperipussissa. Taidanpa mennä näin lauantai-aamun kunniaksi tekemään uuden satsin.

Herkullista lauantaita, xx

17D31B0B-BCF9-4312-B808-E8840E8C32B9.jpeg

Terveelliset siemennäkkärit

​3 dl siemeniä (auringonkukan-, kurpitsan-, chian-, pinjan-, pellavansiemenet ym)

​2 dl tattarijauhoja tai muita ​haluamiasi jauhoja

2 rkl öljyä (itse käytän oliiviöljyä)

2,5 dl vettä

hyppysellinen suolaa (itse laitan usein suolan lisäksi yrttejä, kuten rosmariinia)

​- taikina tasaisesti pellille ja paisto 175 asteisessa uunissa, noin 50min tai kunnes pinta on rusehtava

​- paiston jälkeen jäähdytä kunnolla ja anna kuivua pellillä

​- herkullista voinokareen kera, niin aamupalalla, lounaalla, päivällisellä tai iltapalalla,

​oikeastaan aina kun tekee mieli.

 

​KEEP IT SIMPLE. the simpler, the better.

Koti Ruoka ja juoma DIY

Hetkessä elämisen vaikeus

Haikeus. Se tunne iskee välillä tosi hurjaa. Yleensä se tuntuu silloin sydämessä, kun ihan vahingossa eksyy katsomaan vanhoja valokuvia – etenkin sellaisia, missä onnenhetket ovat olleet ylimmillään. Ai että, ei kai saisi katsella liikaa vanhoja valokuvia, ei kai saisi roikkua liikaa menneessä,

pitäisi osata elää hetkessä.

AF494E6E-9981-40B3-B2E0-2DA18A64533A.jpeg

En vaan voi sille mitään – rakastan muistella mennyttä. Rakastan haikailla menneisyyteen. Joskus se on vaan liikaa, joskus kuvat muistuttavat liikaa jostain niin hyvästä, että haluaisit palata siihen aikaan ja paikkaan oitis. Palaisinkin, jos aikakone olisi keksitty. Ei varmaan vielä ole, eihän? Usein valutan kyyneleitä ihan onnettoman paljon tämän takia, varsinkin silloin kun on muutenkin herkällä tuulella. Tänä keväänä onkin tullut vuodatettua kyyneleitä miltei joka viikko, osasyynä on ollut älyttömät määrät koulutehtäviä, joita on pitänyt suorittaa tiiviisti näiden muutaman kuukauden aikana. Ne kyyneleet ovat olleet onnenkyyneleitä, joskin välillä vähän surumielisiä sellaisia. Niin tai näin, nyt on enää muutama viikko ja kevät olisi sitten paketissa – ja sitten saan keskittyä kesäopintoihin ja niihin muihin mielenkiintoisiin aiheisiin, kuinka ihanaa! Aion etsiä kaikki inspiraatiota antavat paikat kirjoittaa ja opiskella valoisina kesäkuukausina – se on ainakin varma että telttailla aion, satoi tai paistoi. 

3BEAAAC3-8419-4970-A325-06A4D0C8C9EB.jpeg

Aina sanotaan, että pitäisi elää hetkessä. Live in the moment. Tässä ja nyt. Here and now. Itsekin hoen sitä aina, ja yritänkin noudattaa tätä ohjetta, mutta ei sitä aina vaan pysty. Jos menneisyydessä on ollut ihania, unohtamattomia hetkiä, tai tulevaisuudessa on tulossa joku kiva juttu – mieli eksyy niihin nopeasti. Ihan huomaamattomasti alat elää taas sitä menneisyyden ihanaa hetkeä tai saatat siirtyä ajattelemaan innolla sitä tulevaa kivaa juttua – ihmismieli on niin epävakaa, ei se pysy hetkessä ihan tuosta noin vaan. Ihminen pysyy hetkessä fyysisesti, mutta ajatukset harhailevat aina tuolla jossain, missä niiden ei ehkä aina pitäisi harhaillakaan.

Yritä sitten elää hetkessä. En tiedä onnistuuko se minulta koskaan.

 

xx Vilhelmiina

 

 

 

Suhteet Oma elämä Mieli Syvällistä