Suomen ihana, ihana Pariisi

Olin Turussa. Ja Turku hetken minussa.

(2).jpg

(1).jpg

22.jpg21.jpg

(8).jpg

(5).jpg

Minulla oli suunnitelmissa tämän huhtikuun aikana matkata johonkin Keski-Euroopan kaupunkiin, mutta valitsinkin Turun, jota myös Suomen Pariisiksi kutsutaan. No miksi? Siksi, että säästin ehkä myös rahaa, mutta tajusin kuinka paljon Suomestakin löytyy kauniita kaupunkeja joihin kannattaa ensiksi tutustua syvemmin, jos matkailu-alalla aikoo menestyä. Ja myös siksi, etten kumma kyllä ole tutustunut Turkuun, Suomen entiseen pääkaupunkiin ja vanhimpaan sellaiseen, vain käynyt tai oikeastaan vaan mennyt ohitse. Uudet kaupungit kiinnostaa minua aina – oli ne sitten ulkomailla tai kotimaassa. Tällä kertaa kotimaassa. Turkuun voit tutustua lisää täällä.

 Kyllä se matkailu avartaa myös täällä Suomen rajojen sisäpuolellakin. Ja katsokaa nyt – kyllä Suomikin osaa olla kaunis ja kiehtova. Kaunis se on myös silloin vaikka aurinko ei paistaisikaan siniseltä taivaalta.

Ja hei; Varför Paris, vi har ju Åbo.

Seuraavaksi otan suunnaksi nykyisen pääkaupunkimme – Helsingin. Mutta en sen kaupungin takia, vaan rakkaiden siellä asuvien ihmisten. Sitä ennen kuitenkin vähän mämmiä, tummaa suklaata ja viiniä. Puss!

 

​// Earlier I was planning to travel somewhere abroad on April, but I choosed otherwise, I choosed Turku. Turku is former capital of Finland, and the oldest one. Everyone says that it’s Finlands own Paris – maybe that’s why ’cause it’s full of beautiful old buildings and that Aurajoki river which pass along the town looks like Seine in Paris. You can explore some information about Turku more over here. 

​Everyone says that ”Why Paris, ’cause we have Turku”. Yes, that’s true. But hey, enjoy this easter(holiday) and eat lots of chocolate and drink some wine. I know I’m going to do so.

 

​xx Vilhelmiina

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa