Tänään on hyvä päivä olla onnellinen

Kesäkuun neljäs ja kaikki tuntuu vaan niin oikealta.

Pysähdyin tänään tämän kirjan äärelle (kertoo ruotsalaisesta muotoilijasta Ingegerd Råmanista, jota suurestikin ihailen ja johon olen rakastunut sekä ihmisenä että muotoilijana) ja tämä hetki aamusta hipoi täydellisyyttä ja tekikin siitä sellaisen. Aurinko paistoi, luonnosta keräämäni kukat tuoksuivat ikkunalaudalla samalla kun utuinen tuuli puhalsi auki olevasta ikkunasta sisään. Aamukahvikin maistui tänään jotenkin erityisen hyvälle.

Tämä koko päivä on ollut niin hyvä, vaikka mitään ihmeellistä ei ole tapahtunutkaan. Päivä voi olla täydellinen ja kokonainen ilman mitään, sillä mitättömyys on jo paljon.

Aamulla sain aloitettua uuden etäkurssin tälle kesälle, ja ensimmäisen kolmen sivun esseen epäoikeudenmukaisuudesta jo tehtyä valmiiksi. On ihanaa, kun saa itse vaikuttaa mitä kursseja suorittaa ja näin ollen valita itselle ne mielenkiintoisimmat ja sopivammat. Ihan jo se oma tulevaisuuskin mielessä. Sain arvosanan edellisestä kurssista ja sen nähtyä olen todella tyytyväinen omaan panostukseen ja omiin tuotoksiin. Ehkä tämä tahdin hidastaminen vaikuttaa: mitä rauhallisemmin olen edennyt, sen parempi on ollut lopputulos. Olen ehtinyt perehtyä tarpeeksi itse aiheeseen, ja siksi luovuus ja into on riittänyt koko kurssin ajaksi. Olen ollut paljon tyytyväisempi kuin silloin kun on pitänyt tehdä kiireellä yhtäaikaa ja paljon. Tämä on inhimillisen hyvä tapa edetä ja minulle se mainioin.

Olen myös saanut kuulla vauvauutisia, ja lenkillä keräsin kukkia vähän joka lajia ja näin pelkkiä vaaleansinisiä sydämiä taivaalla tai oikeastaan joka puolella. Tämä uutinen sai minut hymyilemään ja hymyilen edelleen.

Söin hyvää kalaa, omenapuun kukat kukkivat kauniisti, ulkona on lämmin, minun läheiseni ovat pysyneet terveinä, matkaillakin uskaltaa jo muuallekin kuin metsiin.

Oma elämä tuntuu juuri nyt niin hyvältä tällaisenaan, enkä edes kaipaa mitään jännitettä tai uutta tähän. Tällaista inhimillisen hyvää ja tylsää eloa, mutta todella täydellistä jotenkin. Aloin jo miettimään, että mitä jos käykin niin, että tämä minun uusi elämä onkin minun uusi elämä, että kaipaanko tästä enää muualle.

Mutta olen aika varma, että tulen kaipaamaan. Jonain päivänä, taas. Ennen sitä, olen hetken tässä ja sitten joskus taas jossain muualla. Mutta tänään tässä ja täällä.

Tänään olen onnellinen. Tänään on ihan vaan tällainen inhimillisen hyvä päivä. Hyvä päivä olla onnellinen.

Vilhelmiina

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa