Tasa-arvoisuus maailmassa

miii.jpg

 

Tänään Suomessa vietetään tasa-arvon päivää, eli toisin sanoen Minna Canthin päivää. Hän sai ensimmäisenä suomalaisena naisena oman liputuspäivän, ja vuosittain 19.maaliskuuta me voimme liputtaa hänen kunniaksi ja sen, kuinka Canth edisti suomalaisnaisten asemaa 1800-luvulla etenkin koulutusmahdollisuuksien suhteen.

 

Tuntuu, että minun ikäluokka ja etenkin nuoremmat ovat jo syntyneet tasa-arvoiseen ja kansainväliseen (ajatus)maailmaan. Enää ei ajatella sitä, mistä tulet tai ainoastaan asian kotimaisuutta, ​vaan nuoret ovat rohkeampia ja avoimempia kokeilemaan uutta, ilman rajoituksia tai vertailuja siihen menneeseen. ​Se näkyy ainakin vlogi- ja blogimaailmassa, tai no internetin ihmeellisessä maailmassa muutenkin.

Minulle tasa-arvo merkitsee kunnioittavaa asennetta muita ihmisiä kohtaan, eli ihan jokaista elävää olentoa kohtaan tällä planeetalla. Se merkitsee myös huomioonottamista ja ystävällisyyttä, niin tuttuja kuin tuntemattomiakin kohtaan. Ei ole väliä mistä tulet, minkä näköinen olet tai mitä teet, kaikki ovat minun silmissä samanarvoisia ja yhtä arvokkaita.

 

Tasa-arvoa ei voi yleistää, sillä edelleen on olemassa maita joissa jollakin yksittäisellä ihmisryhmällä, kuten varakkaammat tai miehet, on enemmän valtaa kuin köyhemmillä tai naisilla. Ja jos sen pystyisi muuttamaan vain sormia napsauttamalla, juuri tässä ja nyt, olisin jo tehnyt sen. Koko ajan asian eteen tehdään kuitenkin, ja toivon että jonain päivänä maailmassa ei vallitsisi enää epätasa-arvoisuus.

Ollaan kiitollisia siitä, että meillä täällä Suomessa tasa-arvo ja tasa-arvoinen yhteiskunta on melkein itsestäänselvyys. On liikaa maita, joissa niin ei ole.

 

​// Today we celebrate the day of equality in Finland. Even though we have quite equal society here, it’s not self-evident in the world ’cause there are so many countries what are still inequal.

​To me, equality means acting respecful to others, for every living creatures around us and in this world. Also friendliness to unfamiliar are important. There’s no matter where do you come from, how do you look or what you do, ’cause everyone is equally valuable to me. I hope that you have the same attitude.

 

​xx Vilhelmiina

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa