Tukholma, kesällä 2017

VILHELMIINA H.

​Kesän 2017 vietin Tukholmassa.

​Siellä rakastuin aivan älyttömästi yhteen ainoaan kaupunginosaan,

Djurgårdeniin.

​Olen äärimmäisen esteettinen, ja rakastan kaikkea kaunista, oli se sitten kaunis taulu tai sitten kokonainen kaupunginosa. Tässä tapauksessa kaupunginosa yhdellä Tukholman neljästätoista (14) saarista. Djurgården ei ole mikään tavallinen kaupunginosa, sillä siellä ei ole korkeita kerrostaloja, vaan upeita yksityistaloja hajanaisesti siellä täällä ja muutama pienkerrostalo. Asukkaita noin yli 800. Ihmiset käsittävät sen yhtenä Tukholman matkailukohteista - siellähän sijaitsevat kuuluisa Gröna Lundin huvipuisto ja Junibacken, Skansenin ulkoilmamuseo eläimineen ja tapahtumineen, muutama museo sekä kaunis prinssi Eugenin palatsi taiteineen, tunnettu nimeltään Waldemarsudde.

​On Djurgården muutakin,

se on paratiisi isoine puisto-alueineen, lenkkipolkuineen pitkin saaren metsiä, mitä vielä. Kasvillisuus on niin erilaista ja kaunista, metsä siellä näyttää niin maagiselta ja kun sinne astuu ja katsoo ympärilleen, olo on ihan kuin olisi taikametsässä. Isot jykevät tammet, jalavat, pyökit, saarnet, vaahterat ja monet muut lajikkeet. Lehtometsä kukkineen. Lintujen viserrystä puiden oksilla, kymmeniä lampaita peltoaukeilla kauniissa vehreissä maisemissa. Upea puutarha, upeine kukkineen ja herkkuineen, Rosendalin puutarha. On kauniita taloja, ja jäin vaan haaveilemaan asumisesta tuolla saarella. Jos joku kysyisi minua muuttamaan sinne, tai siihen olisi edes mahdollisuus, muuttaisin heti, empimättä.

​Rakastuin aivan täysin.

​Meren ympäröimänä, suurien puistoalueiden ja monimuotoisen kasvillisuuden keskellä, siinä rauhallisuudessa ja kauneudessa mikä saarella vallitsee - uskon, että olisin onnellinen.

​Onneksi sinne pääsee aina takaisin. Tukholmaan taas kun matkaan, se on ensimmäinen päämäärä ja tätä kohdetta suosittelen kaikille muillekin. Djurgården oli kaunis kesällä, mutta se on varmasti myös syksyn väreissä, talvi-auringossa kylpien tai kevätkukkien tuoksuissa.

​Suosittelen sydämeni pohjasta.

xx Vilhelmiina

Kommentit

Saranda
Tyhjä ajatus

Niin upean kuuloinen paikka. <3 Tonne on päästävä kesällä! :)

vilhelmiinah
VILHELMIINA H.

Ehdottomasti! Tulet ihastumaan :) Itselläkin kaipuu siihen miljööseen, sinne metsään, siellä mieli lepäsi jotenkin enemmän kuin muualla. Luonnonkauneudesta ja -rauhasta jos nauttii, niin Djurgården on täydellinen kohde aivan Tukholman kaupungin sykkeen keskellä. 

Kaunista viikonloppua sulle Saranda, <3

PilviCloud
Pilvi Daily

Djurgården on niin ihana... <3 Ja jos kävelee pohjoiseen, muuttuu alue ihan lähes maalaismaisemaksi, jossa laiduntaa lehmiä. Kuninkaallisia lehmiä ilmeisesti :D Menen Tukholmaan ensi viikonloppuna, ihanaa!
Upeita kuvia sulla!

vilhelmiinah
VILHELMIINA H.

Niin ihana! Maalaismaisemaa saarella lehmineen ja lampaineen, meren ympäröimänä, ehkä se teki siitä paikasta niin upean ja mieleenpainuvan <3

Oi sinä pääset käymään siellä niin usein, nautihan! xx :)

Nettanen

Tukholma on niiiiin ihana kaupunki <3 Toivottavasti ehtisi ensi kesänä taas käymään siellä! :) Ihania kuvia. <3

vilhelmiinah
VILHELMIINA H.

<3 Kiitos! Kannattaa ottaa tavoitteeksi käydä siellä kesällä, ja ihan ajan kanssa. Yhden päivän suosittelen varaamaan Djurgårdeniin, ja muista hyvät kävelykengät jalkaan, hih. :)

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.