Vaihto-opiskelu ulkomailla

Olen jännittynyt ja innostunut yhtäaikaa. Tiedättekö sen tunteen, kun on jo vähän aikaa haaveillut jostain ja se juttu todella häämöttää lähitulevaisuudessa. Minun kohdallani alle vuoden päässä,

nimittäin vaihtovuosi ulkomailla.

EFAAF963-A42E-40BA-B406-72649F32889A.jpeg

Jo siitä lähtien kun olin Jyväskylän yliopistolla töissä, tapasin useita Suomeen tulleita vaihto-oppilaita ja juttelin heidän kanssaan kaikesta maan ja taivaan väliltä, niin sain kipinän itsekin lähteä vaihto-oppilaaksi jossain vaiheessa, kunhan pääsisin taas kiinni opiskelijaelämään. Ja pääsinhän minä, ja jo ensi syksynä tavoitteenani on lähteä vaihtoon ulkomaille. Siksi, koska se rikastuttaa niin kielellisesti kuin älyllisesti – vaihtovuosi tuo niin paljon uutta tietoa ja taitoa elämään, niin paljon kun vaan itse haluaa siltä ammentaa. Ja minähän haluan.

Pitkään suunnittelin, että haluaisin lähteä Alppimaisemiin – Itävalta, Etelä-Ranska tai Sveitsi, mutta nyt olen toden teolla miettinyt naapurimaatamme Ruotsia ja juurikin Tukholmaa. Oikeastaan myös senkin takia, sillä haluaisin oppia puhumaan ruotsia suht sujuvasti, enkä ainoastaan niin että ymmärrän sitä. Tukholma saattaa tuntua monelle liian läheiseltä paikalta, mutta minua se ei haittaa – tiedän, että Tukholman yliopisto on todella haluttu ja arvostettu koulu, upeakin, ja olisi mahtava päästä kokemaan opiskelija-elämä juuri siellä.

Viime kesänä kävin ja tutustuin Tukholman yliopiston kampukseen, olihan se aika ihana. Muutenkin koko kaupunki tuli tutuksi, joten siellä olisi helppo muutenkin liikkua ympäriinsä. En halua tai yritä mennä sieltä missä rima on matalin, eikä tässä nyt ole kyse siitä, mutta olen aina rakastanut Tukholmaa kaupunkina ja nyt olisi mahdollisuus päästä asumaan siellä tukholmalaisena enemmän kuin sen kaksi kesäkuukautta. Ja opiskella kansainvälisissä piireissä, opiskella myös sitä ruotsin kieltä ihan konkreettisesti.

A2AA40C3-343E-4BD1-9D90-B7760C01DEFF.jpeg

Mutta, olkoon se sitten joku kauppatieteisiin painottuva koulu Etelä-Euroopassa tai ihanassa naapurimaassamme Ruotsissa, mutta ensi syksynä tavoitteenani on lähteä vaihto-oppilaaksi. Ja kaikkeni teen, että se haave toteutuu. Tämä, jos mikä, on aika ihanan jännittävä asia mitä odottaa juuri tällä hetkellä.

Ps, jos teillä jollain on kokemuksia opiskelusta Tukholman yliopistossa, jakakaa tietoa vain minulle! Olisi ihana tietää eri näkökulmia.

Kuvat otettu noin vuosi sitten ja kuvissa esiintyy kauniin boheemi Södermalm, mikä tuli todella tutuksi siellä asuessa Ringvägenillä. Ihana kaupunginosa Tukholmassa!

xx Vilhelmiina

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa