Yhdessä erilaisina olemme enemmän

VILHELMIINA H.

"Yhdessä erilaisina olemme enemmän."

- Lenita Airisto: Elämäni ja isänmaani

Elämän on sanottu olevan yhtä teatteria.

Onko se näin? Muututko sinä ihmisenä eri ihmisten seurassa? Muuttuuko persoonasi? Esitätkö jokaiselle läheisellesi eri roolia, niin että todellinen minäsi muuttuu aina seurasi vaihtuessa? Oletko oma itsesi?

Olla oma itsesi. Toteuttaa elämääsi itse, olla itsenäinen, osata toimia yksin, olla välillä itsekäskin - tärkeitä asioita, jotka monelta ihmiseltä unohtuu, ja joita kadutaan sitten myöhemmin. Ole nyt, älä tulevaisuudessa, vaan nyt. Nyt.

Olen miettinyt tämän syksyn aikana omaa elämääni, ja sitä, että kuljenko polkuani juuri niin kuin itse tahdon. Niin kuin itse haluan. Kuljenko sitä niin ettei mikään tai kukaan ohjaa minua, ainakaan tietoisesti määrittämällä. Kohtalo saa määrittää polkuni. Olen tullut siihen lopputulokseen, että kyllä, olen sekä itsenäisesti, itsekkäästi että yksin rohkeasti kulkenut omaa polkuani ja tässä olen. Hengissä ja hyvinkin onnellisena kaikesta tapahtuneesta ja vielä-tulevaisuudessa-tapahtuvasta. En ole ollut kenestäkään riippuvainen, enkä halua olla tulevaisuudessakaan. Olen tehnyt rohkeita valintoja ja harppauksia pienissä saappaissa, joita en kadu.

Olen tyytyväinen.

Isäni sanoi viimeksi jutellessamme kauniisti, mikä sai minut todella herkistymään ja olemaan vaan oma itseni entistä enemmän: "Olen ylpeä sinusta kun olet noin rohkea maailmaa kohtaan. Ennakkoluuloton. Uskallat tehdä muutoksia ja pikaisia päätöksiä, järkeviä sellaisia. Osaat olla oma itsesi etkä anna kenenkään tulla tiellesi."

Kauneimman lauseen olen kuullut silti ulkomailla asuvalta ystävältäni, joka nyt sattuu olemaan entinen ihastukseni ja ensimmäinen sellainen:

"Älä muutu koskaan. Pysy aina tuollaisena."

Vaikka ne ovat vain lauseita, ne ovat pitäneet minut elossa. Tulevat aina pitämään.

En. En muutu koskaan, en edes yritä. Vaikka vuodet vierivät, rypyt lisääntyvät, maisemat vaihtuvat, elämässäni ihmiset lisääntyvät tai häviävät, elämä heittelee, tai mitä kaikkea, en halua edes tietää. Pysyn aina tälläisenä, minuna itsenäni, naisena, joka uskaltaa olla juuri sellainen kuin on. Virheine kaikkineen. 

Lupaan.

 

xx Vilhelmiina

 

/ "Don't ever change. Always be you." <3

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.