Ystävyydestä ja rohkeudesta

Haluan aloittaa tämän blogipostauksen jo edesmenneen taloustieteilijä Pentti Kourin sanoin:

”Haluan ymmärtää kaiken. Haluan ymmärtää maailman, jossa elämme. Haluan myös kokea uusia asioita ja luoda itse uutta. En jaa ajatusmaailmaani kovin monen kanssa. Minä en kiinny ihmisiin, niin että olisin heistä riippuvainen, vaan hyväksyn, että he kulkevat omaa tietään.”

Jaan ajatusmaailman Kourin kanssa siinä, että minäkin olen sellainen, joka ei kiinny toisiin ihmisiin. Rakastan ystäviäni, perhettäni, ja ikävöin heitä säännöllisesti, mutta en tarvitse heitä alati rinnalleni kulkemaan. Sen verran itsenäinen olen. Minun kädestä ei tarvitse jatkuvasti pitää kiinni, vaikka kuinka ihanaa se onkin. Se turvallisuudentunne niissä hetkissä, kun joku pitää kädestä kiinni, on vilpittömän kaunista. Voisin muotoilla oman ajatuksen niin, että olen onnellinen, että jokaisella rakastamallani ihmisellä on oikeus kulkea juuri sitä omaa polkuaan, oli se heillä minkälainen tahansa. Niin kuin minunkin annetaan kulkea. Tiedän, että ihmiset jotka välittävät minusta ovat aina henkisesti läsnä, niin kuin hekin ovat läsnä minun ajatuksissa ja sydämessä. Näin voidaan kulkea omat polkumme yhdessä, toistemme poluista ja valinnoista iloiten. Ja niin, että tiedetään olla vastassa toista, jos se tulee tarpeen. Koska sitä on ystävyys, rakkaus, välittäminen.

Tietää, että toinen on siellä, vaikka kaukana olisikin.

9BF8E781-FD13-44DF-B49C-E81B668047E7.jpeg

Inspiroidun ihmisistä, jotka kulkevat omaa tietään. Ihmisistä, joilla on se oma juttu. Jotka uskaltavat yrittää, eivätkä pelkää mahdollista kaatumista. Sitä ei koskaan tulisi pelätä. Koska jos kerran kaatuu – oppii ja suunta on vain ylöspäin. Ympärilläni on, on aina ollut, paljon upeita ihmisiä, joiden rohkeita tekoja olen saanut seurata vierestä ja joilta olen ammentanut paljon omaankin elämään. He ovat rohkaisseet minua. On ihana tunne, kun joskus itsekin ymmärtää, että on ihan vahingossa rohkaissut toista tai että joku on ottanut sinun sanoista vaarin. Eletään tämä elämä rohkaisten niin itseä kuin muita,

 

 xx Vilhelmiina

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa