Kotina Villa Pohjola

Mikä Villa Pohjola?

Villa Pohjola on vanha talo Hollolan Kalliolassa, Lahden kyljessä. Talomme on rakennettu jotain 1930- ja 1940-lukujen väliltä, tarkka rakennusvuosi ei siis ole tiedossa. Talo on hirsirunkoinen kaunokainen, joka nököttää pienen kalliopohjan päällä.

Villa Pohjolan nimi tulee talon papereista. Tämä on ollut osa Pohjolan tilaa joskus kauan sitten ja siitä sitten oikeastaan äitini keksi nimen 🙂 Neliöitä on kahdessa kerroksessa vajaa 120. Alakerta koostuu eteisestä, josta mennään (myöhemmin rakennettuun) pesuhuoneeseen ja saunaan ja toiseen suuntaan ”aulaan”, josta päästään keittiöön, vessaan ja olohuoneeseen. Aulasta menee myös raput ylös, jossa sijaitsee yksi iso makuuhuone, pienempi sekatavaratila ja vintti.

Pihaa löytyy noin 2500 neliötä. Muutama omenapuu, marjapensaita, autotalli ja erillinen terassi. Pieni koiramme Nipsu (jackrusselin ja kääpiövillakoiran sekoitus) tykkää vaellella pihalla ja nauttiikin ruohikossa pötköttelystä kesäisin.

Blogini sijaitsi ennen Keskisuomalaisen julkaisemassa Stoori-blogiportaalissa, mutta nyt kun se lopetetaan, oli aika vaihtaa paikkaa! Ikää blogilla on siis jo useampi vuosi, mutta täällä aloitan kaiken alusta.

Kokemuksen syvällä rintaäänellä

Monissa blogeissa kaunistellaan asumista eikä ikinä tule yllättäviä kuluja tai takapakkia. Tässä talossa on koettu yksi vesivahinko, katon vuotaminen (ja sen pikapaikkaus) ja koko kattoremontti esimerkiksi.

Bonuksena on toteutettu myös saunaosaston remontti, joten täällä puhutaan rehellisesti asioista ja todennäköisesti myös kokemuksesta.

Sekoitus vanhaa ja uutta

Talomme sisustus koostuu pitkälti kierrätetyistä huonekaluista ja muista tavaroista, joitakin tietysti hankittu uutena. Kirpputorit ja kierrätyskeskukset ovat lähellä sydäntäni ja niistä usein joudun kotiuttamaan meille jos jonkin näköistä tavaraa. Harmaan eri sävyt hallitsevat kotiamme ja rottinkikalusteiden määrä on jatkuvassa kasvussa. Lukutoukkana myös kirjakokoelma kasvaa jatkuvasti, joka vaatii myös Lundian kirjahyllyn jatkamista aika-ajoin.

Tulette huomaamaan, etten todellakaan ole minimalisti! Mitä enempi, sen parempi. Kodissa saa mielestäni näkyä, millaiset ihmiset siellä asuu ja mistä he pitävät. Pikkuhiljaa olen yrittänyt sujauttaa myös värejä sinne tänne.

Kotimme saattaa myös välillä vaikuttaa viidakolta, kiitos erilaisten ja runsaiden viherkasvien. Menetykset ovat välillä pakollisia, mutten murehdi niitä vaan kiikutan kaupasta kuolleen tilalle uuden. Nyt keväällä odotankin mullanvaihto-operaatiota jo innolla”

DIY-jutut ja kirppistely

Villa Pohjolassa myös tehdään paljon itse tai tuunataan vanhaa. Pitkäaikaisin ihastukseni on kalkkimaalit ja niistä tulette kuulemaan myöhemmin lisää. Myös makramee-työt, maalaukset ynnä muut pikku projektit elävöittävät tätä blogia.

Aina niissä ei tietysti onnistuta, mutta sitten tehdään uudestaan – toivottavasti paremmalla tuloksella. Esimerkiksi takan laattaosien maalaus oli alkuun fiasko, mutta ei mitään sellaista, mikä ei olisi ollut korjattavissa!

Niinkun aiemmin mainitsin, kirppistelen paljon. Löydöistä, kirppisvinkeistä ja muihin näistä liittyvistä täällä puhutaan myös ja paljon.

Villa Pohjolan löytää myös Instagramista nimellä villapohjola. Tervetuloa mukaan seikkailuun talovanhuksen kanssa! 🙂 Ihanaa alkanutta vuotta kaikille – Essi

Kommentit (2)
  1. Anni / Needles and Roses
    13.1.2020, 00:20

    Ihanaa, että löysit uuden kodin blogillesi! Tykkään niin lukea sun juttuja. 🙂
    Mä palasin takaisin bloggeriin, jossa olin ennen stooria. Siirsin vanhat postauksenikin, kun en raaskinut ihan täysin aloittaa alusta..

    1. Mäkin pelastin muutaman, jotka julkaisen täällä myöhemmin uudestaan 😀 täytyypä lisätä kirjanmerkkeihin sunkin uusi osoite!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *