Asuntomessut Loviisassa

Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna oli suunta asuntomessuille Loviisaan. Olen ollut jokseenkin laiska asuntomessuilija, koska talonrakennus ei ole ollut ajankohtaista. Toisin on ollut Loviisan wanhat talot-tapahtuman kanssa – niihin on ollut pakko päästä. Tänä vuonna en päässyt ihastelemaan vanhoja taloja, mutta sen sijaan aikataulut antoivat periksi asuntomessureissulle. Lähdin messuille hieman takki auki-asenteella: en ollut tutustunut kohteisiin etukäteen ja talojen ulkomuotojen sijaan minua kiinnosti sisustus enemmän. Oltiin liikkeellä viimeisenä viikonloppuna, sää oli upea ja ihmisiä paljon liikenteessä ja osin tästä syystä kuvani sijoittuvat sisätiloihin.

Värimaailma ulkona ja sisällä

Asuntomessujen sijainti Loviisassa oli täydellinen. Aivan keskustan kupeessa upeilla vesimaisemilla.

Huomasin aika pian, että useimmat taloista olivat tummia ulkoverhoiluiltaan ja vain harvat olivat vaaleita.

Tämä oli ulkopuolelta yksi lemppareistani.

 

Kävin viimeksi asuntomessuilla Korialla muutama vuosi takaperin ja mielestäni värimaailma toisti samaa näissäkin taloissa. Pinnat olivat valkoisia tai puunvärisiä, muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Itselleni tulee hyvällä tapaa mökkifiilis alla olevista kuvista.

 

Olin kuitenkin ilahtunut, että keittiöissä ei värimaailma kopioinut toisiaan vaan vaihtelua riitti!

Tämä oli keittiöistä suosikkini, mitä tulee väreihin.

 

Upea yksityiskohta oli tuo punainen kaappi muuten niin modernissa ympäristössä.

 

Vessoissa/kylpyhuoneissa vaihteli jokseenkin sävyt vaalean ja tumman välissä. Mitään värien iloittelua tai erikoisia yksityiskohtia en bongannut.

 

Aikalailla vietin messuilla aikani myös inspiroituen valaisimista, muhkeista sohvista, ihanista tapeteista (joihin tarvisin kyllä inspiraatiota kotona), söpöistä sisustusyksityiskohdista ja upeista takoista. Oma takka pitäisi purkaa ja laittaa tilalle joku järkevämpi vaihtoehto, näissä asunnoissa näinkin toinen toistaan upeampia takkoja.

Tälläisen näkymän ottaisin mieluusti myös omaan kotiini. Kotoisa, samaan aikaan vanhaa henkeä ja modernia ilmettä ja upeat ikkunat.

Bonus

Ei niin yllättävä, lähes ilmiselvä asia messuilla oli paljut ja porealtaat (ja ihan myös kunnon uima-allas). Näitä tuntui olevan useamman talon pihassa ja monesti heräsi itsellä ajatus, että kuinka kiva tuossa on sitten istua iltaa puolison tai ystävien kanssa kun naapuri tontteineen on todella lähellä. Vai onko ajatus jopa, että naapurit voivat vilkutella ja jutella toisilleen omista kylpyastioistaan?

Ilahduttava klassikon paluu

Suurena kirjojen ystävänä rakastan kirjahyllyjä ja olin erittäin yllättynyt nähdessäni niitä näissä taloissa. Aivan sama oliko vain sisustettu nätiksi vai mahdollisesti jo tulevan asukkaan omaisuutta, ilahduin silti. Ja että niissä nähtiin myös oikeasti kirjoja! Ja kirjoja myös erilaisilla pöydillä ja tasoilla! Nykyisin kun kirjat on luettavissa ja kuunneltavissa puhelimesta tai tabletista, tuppaavat oikeat kirjat (ja kirjahyllyt) olla vähenemään päin. Muistan myös lukeneeni, että kirjahyllytrendi on jo useamman vuoden ollut laskussa. Voi sitä iloa ja onnea, jos suunta olisikin taas ylöspäin!

Joka tapauksessa messut tarjosivat silmänruokaa,ajatuksia ja inspiraatiota. Varsinaisesti mitään uusia oivalluksia en kokenut messuilta saaneeni, mutta viihdyin silti. Asuntomessualueen ainoassa kerrostalossa en kokenut tarvetta käydä.

Loppuviikosta pääsenkin Helsinkiin inspiroitumaan Habitare-messuille, jotka ovatkin olleet oman syksyni kohokohta muutaman vuoden ajan!

Toivottavasti saadaan aurinkoisista syyspäivistä vielä nauttia ja palaan myöhemmin Habitaren fiilisten kanssa 🙂

koti trendit ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *