Testissä Frenchicin kalkkimaalit

Hei ja aurinkoista maaliskuun loppua!

Entisessä elämässä (eli vanhassa blogissa) minut tunteneet tietävät, että rakastan kalkkimaaleja. Monia merkkejä on tullut testattua ja ehdoton lempparini onkin Pintyplussan spray-kalkkimaalit niiden helppouden ja nopeuden takia, puhumattakaan ihanista sävyistä!

Voitin muutama viikko sitten yhdestä kilpailusta testiin Frenchicin kalkkimaaleja, kaksi väriä oman makuni mukaan. Tälläkin merkillä oli monia ihania sävyjä ja muutamaa eri tyyppistä maalia, valinta oli vaikea.. Tämän jälkeen iskikin ongelma, että mitä maalata. Onneksi ei kauaa tarvinnut miettiä, kun äitini ehdotti visiittiä vaarilta perittyihin kukkaruukkuvarastoihin.

Värit ja ruukut

Päädyin valitsemaan väriksi perusmustan, nimeltä blackjack, ja ihanan vihreän, nimeltä victory lane (valitsen aina harmaata tai vaaleanpunaista, nyt oli pakko siirtyä pois mukavuusalueelta). Valitsemani maalit ovat Al Fresco-sarjaa, joissa on siis itsessään vaha mukana! Nämä sopivat siis erinomaisesti ulos, mutta tietysti voi maalata ihan sisäjuttuja myös (minulle annettiin vinkiksi esimerkiksi keittiön välitilan laatat).

Blackjack ja taustalla vanha, kulunut musta ruukku, joka sai tästä uuden värin pintaansa.
Victory lane ja taustalla maalattava ruukku.

Valitsin tarkoituksella toiseksi ruukuksi sileäpintaisen ja kiiltävän, jotta saisi osviittaa kuinka hankala sellainen on tällä maalilla maalata.

Mustaan ruukkuun riitti kaksi kerrosta maalia, mikä on kuulemma se vakio. Tässä maalissa saa kahden tunnin kuluttua sutia uuden kerroksen, mikä on ilahduttavaa tälläiselle hätähousulle, niinkuin minä.

Lisäksi maalasin vanhasta lautasesta tällä kaveriksi aluslautasen.

Ruukku oli itsessään helppo maalata sen alkuperäisen värin takia, lautanen tuotti hieman päänvaivaa sileällä pinnalla ja vaalealla värillä. Kolme kerrosta taisin maalata lautaseen.

Ja viimeisempänä valmiit tuotokset! Al Frescot olivat miellyttäviä levittää, melko hajuttomia ja tosiaan nykyisissä sisätiloissa nopeat kuivumaan. Bonusta on myös tuo vahan sisältyminen, ettei tarvitse lopuksi käsitellä erikseen sillä. Lopputuloksesta tuli parempi kuin mitä odotinkaan!

Kuten odottaa saattaa, vaalea ja kiiltäväpintainen on vaikeampi maalata. Tässä meinasi oma kärsivällisyys pettää jo muutamaan otteeseen 😀

Loppujen lopuksi tähän ruukkuun jouduin maalata neljä kerrosta, ennen kuin sain itseäni miellyttävän pinnan ja värin siihen.

Mutta onpa kaunis väri! Voisi tuohon ehkä vielä kerroksen sipaista, mutta toistaiseksi saa jäädä noin.

Loppuajatukset kalkkimaaleista

Nämä Frenchicin maalit nousivat ehdottomasti myös lemppareiden joukkoon. Edelleen omaan makuun paras on tuo Pintyplussan spray-versio, mutta jos kohteena on joku, mihin spray ei välttämättä sovi, tästä tuli toinen suosikkini sudittavaksi.

Loppuun voin mainita, että itse en pitänyt Rust-Oleumin enkä Marabu Chalkychicin kalkkimaaleista. Rust-Oleum oli omaan makuun liian valuvaa ja vaikeakäyttöistä, Chalkychic taas tuntui todella voidemaiselta.

Pintyplussan maaleissa on paljon ihania värejä ja helppokäyttöisyytensä vuoksi sopii esimerkiksi aloittelijoille ja meille, jotka halutaan selvitä vähällä vaivalla. Olen testannut lisäksi kalkkimaalitusseja, joilla on ihana esimerkiksi juuri ruukkuja tai pienempiä huonekaluja koristella helposti!

En malta odottaa, että keksin lisää maalattavaa. Iloisia ajatuksia ja tekemisiä just sulle! 🙂

Kommentit (3)
  1. Kalkkimaalit on pitkään kiinnostaneet mutta olen miettinyt maalatun pinnan kestävyyttä. Esimerkiksi mainitsit tuolla keittiön välitilan maalaamisen, kestääköhän maali pyyhkimistä?

    1. Luulisi näiden Frenchicin Al Fresco-maalien ainakin kestävän sen vahan ansiosta. Tosin sain senkin vinkin että parisen viikkoa menee maalaamisen jälkeen että vaha on täydessä kovuudessa 🙂 ja ulkokäyttöön alunperin tarkoitettu niin luulisi olevan kestäviä! Muut mitä oon aiemmin maalannut kalkkimaaleilla niin ei ainakaan oo vielä osoittanut kulumisen merkkejä.

      1. Kiitos vastauksesta, pitää kokeilla. Mustassa ruukussa pinta on ainakin tosi upea!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *