8x parasta syyskuussa

Sarja

Idän ja lännen lapset. Yle Areenan sarja. Berliinin muurin aikaan isä vie toisen vastasyntyneistä kaksostytöistä muurin toiselle puolelle. 27 vuotta myöhemmin toinen tytöistä on työmatkalla muurin toisella puolella ja näkee sattumalta täysin itsensä näköisen nuoren naisen.

Koukuttava kuuden jakson koskettava draamasarja. Ihana.

Kirja

Paperipalatsi on kirja joka on minulla vielä kesken, mutta on ensi sivuistaan asti koukuttanut. En ole kirjasta sen kummemmin arvosteluja lukenut, mutta paljon se on mediassa vilahdellut. Kirjassa on selkeä koukku ja viehtättävää luontokuvausta, mutta toisaalta aihe ja tarina on rankka ja osin järkyttävä.

Ruoka

Aamupuuro. Aamu ei ala ilman puuroa, ja onkin ollut ihanaai aloittaa päivät rauhassa keittelemällä puuroa ja nauttia sitä rauhassa maisemia katsellen. Päivän hektisyyksissä ei sitten olekaan enää muistoakaan tästä aamuhetkestä, mutta kyllä se siellä taustalla on antamassa voimia.

Satokausi

Pakastimet on jo täynnä, ja kaikki purkit ja purnukat on käytetty. Ja vielä mieli halajaa keräilemään metsään puolukoita, karpaloita ja suppilovahveroita. Näistä riittää ruokaideoita loputtomasti.

Retki

Mikkelin Kenkäveroon ja Kuopion Puijontorniin roadtrip vailla määränpäätä. Voi mitä maisemia ja tunnelmia molemmat paikat tarjosivat. Lounaatkin olivat oikein maukkaat molemmissa kohteissa. Kenkävero yllätti monipuolisuudellaan ja tunnelmallaan.

Löytö

Kauan haaveissa ja ostoslistalla kummitelleet maiharit, ne löytyivät halpakaupasta vahingossa, nyt vain odotellaan kelejä käyttää uusia popoja.

Luonto

Ruskan värit hurmaavat kauneudellaan juuri nyt. Ihana vaihteleva sää. Yöpakkaset nipistävät vielä aamuvarhaisella poskesta. Syyssateet rummuttavat ikkunaan, ja antavat lempeästi luvan tarttua kirjaan haravoinnin sijaan. Syysaurinkon säteet silti vielä hieman lämmittävät ja tuovat iloa.

Harrastukset

Saan iloa kahdesta uudesta harrastuksestani. Toinen alkaa vasta kuun loppu puolella, mutta odotan sitä jo innolla. Keramikkakurssia, jossa minua odottaa 20 kiloa savea ja pää on jo täynnä ideoita. Toinen uusi harrastus on vetää itse harrastuspiiriä muille, voi kuinka paljon iloa siitä saa itselleen kun antaa toisille mahdollisuuden harrastaa.

Mitä kivaa sinun syksyysi kuuluu?

~Villasukka~

blogit-150x60.png

hyvinvointi ajattelin-tanaan hyva-olo hopsoa
Kommentit (2)
  1. Olipa kiva postaus, kiitos! Paperipalatsi on minulla ihan lopussa. En pidä siitä, liian ekavaa, aikatasoja monta ja henkilöhahmoja paljon. Joku tässä tökkii, tökki alusta saakka. Harmittaa, sillä tätä oli kehuttu niiiiiiin paljon…

    Minusta syksyssä parasta on uudet alut. Opintovapaa vol. 2 häämöttää nurkan takana, jes!

    Minna

  2. Syyskuussa parasta on raikas ilma, ruska ja omat synttärit!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *