Elämäni A ja O

A aamut. Olen aamuihminen. Aamu alkaa rauhassa puurolla ja teellä ja muutamalla sivulla kirjaa, myös arkena. Sen jälkeen vielä rauhassa kuppi kahvia, sitten olen valmis vastaanottamaan päivän touhut.

B Brita-kakku on suurinta herkkuani ja myös bravuurini keittiössä.

C Carina. Oma vanha auton kotteroni, joka kuuluu kategoriaan kahta en vaihda.

D Dokumentit. Katson vähän televisiota, mutta mieluiten katson dokumentteja tosielämästä, eläimistä, historiasta ja rikoksista.

E Elämä. Nautin elämästä, tahdon kurkistaa joka aamu nurkan taakse, ja nähdä mitä tänään tapahtuu. Haluan kohdata ylämäet ja alamäet, ilot ja surut, itkut ja naurut.

F Frida. BEHM biisi, joka saa aina soidessaan jalat vispaamaan ja laulamaan mukana.

G Glasgow. Tänne haluaisin matkustaa, siellä asuu tuttuja joten yöpaikkakin olisi valmiina.

H Haaveileminen. Haaveet pitävät elossa, niin pienet kuin suuretkin. Kesän eka iso tötterö pehmistä, veneretket, ehkä pieni kasvihuone joskus. Opiskeluhaaveet ja kaiken maailman haaveet pitävät virkeänä, haaveilu on mukavaa.

I Irtokarkit. Pahimmista pahin paheeni. Irtokarkit on parasta, se että saat itse valikoida pussiin juuri sen verran kuin haluat ja valinnanvaraa riittää. irtokarkit myös tuoksuvat oikealle karkille, toisin kuin muovisen karkkipussin läpi ei haista mitään. Muistan niin, kun Makuunit olivat vielä olemassa ja ne irtokarkit siellä.

J Jooga. Aika uusi harrastus, jota mielelläni harrastaisin enemmän. Tätä harrastusta ei löydy omalta paikkakunnalta ja rajoitukset ovat pitäneet huolta siitä, että ei viime aikoina paljon muualtakaan. En ole etäjoogan ystävä, kuitenkin tempoilisin lattian rajasta ylös villakoirien perässä tai tiskikone olisi juuri pessyt.

K Kirjat. Aina vähintään yksi kirja kesken ja monta pinossa. Pitkäaikaisin ja paras harrastus. Olen hankkinut aina ensimmäisenä kirjastokortin kirjastoon, siihen kaupunkiin johon olen muuttanut. Minulla on neljän eri kaupungin kirjastokortti.

L Leipominen. Olen käynyt konditoria-alan opintoja ja pidän leipomisesta, uuden testailusta ja itsensä haastamisesta.

M Mansikka. Kesäherkku verraton, tuoreena aivan paras marja.

N Neulominen. Nurin, oikein, nurin, oikein. Puikot vaan viuhuvat ja jotain syntyy, sama se kunhan saa puikkoja heilutella. Mukavaa ja meditatiivista harrastelua.

O Oikeudenmukaisuus. Tämä on yksi tärkeimmistä elämäni ohjenuorista, tärkeää minulle.

P Polkupyörä. Sillä viiletän kesäisin paikasta toiseen, oiva kulkupeli.

Q Qstock. Oululainen kaupunkifestivaali. Vuodesta toiseen aivan huikea tunnelma ja meininki. Paras keikka on ollut Gommin ja Pommin telttakeikka.

R Raksa ja remontti. Talonrakentajana raksalla saa olla vakituiseen ja tehdä itse, kilpailuttaa, verrata ja valita materiaaleista toiseen. Hauskaa, antoisaa, haastavaa ja välillä väsyttävää. Olen jo taitava sirkkelin käyttäjä. Hartiapankilla kun tekee, tietää tekevänsä, eikä ihan het tuu valmista.

S Suo. Asun lähellä soisia alueita. Suo on mielenmaisemani. Siellä ahkera löytää hillat ja karpalot, sekä kuulee eläimet ja näkee tähdet.

T Teatteri. Rakastan teatteria ja viihdyn teatterissa. Ennen pandemia-aikaa kävin usein teatterissa. Viimeisimmät elämykset ovat olleet Molieren Saituri ja Pieni merenneito musikaali. Aikoinaan kiersin kesässä työn puitteissa 12 kesäteatteri esitystä. Haluaisin myös itse joskus uskaltaa teatterin lavalle. Hyvä esitys pysyy mielessä pitkään.

U uinti. Vesi on elementtini, tykkään uida luonnonvesissä ja uimahalleissa. Kylpylätkin ovat kivoja. Vesi rentouttaa ja kuntouttaa.

V Vihreä. Pidän vihreästä värinä, luonnon vihreistä. Sitä löytyy luonnosta kymmeniä eri sävyjä. Eniten pidän männyn- ja sammaleenvihreästä. Meiltä löytyy yhdestä huoneesta yksi seinä, joka on maalattu vihreällä ja jos kaikki menee suunnitelmien mukaan myös kylpyhuoneeseen tulee jotain vihreää.

W Wilma. Päivittäinen työkalu ja välillä harmistuksen aihekin. Oppilaitosten hallintaohjelma eli kodin ja koulun vuorovaikutuksen työväline.

X Xylitol purukumi ruokailun jälkeen.

Y Yksin. Tykkään olla yksin ja tehdä asioita yksin.

Z Zen. Oma rauhallinen zen-olitila, monesti joogan jälkeen tai metsäretkillä.

Å Åland. Myös tänne haluaisin matkustaa. En ole koskaan käynyt maissa mutta, laiva on pysähtynyt ottamaan ja jättämään matkustajia Ahvenanmaalla ja minä olen ollut siellä laivan kyydissä.

Ä Ämpärillä kannan ulkosaunaan vedet, siihen poimitaan mustikat ja puolukat. Ämpäriä tarvitaan myös ikkunan pesussa. Ämpäri on tärkeä työkalu.

Ö Ötökkä, kaikki ötökät ovat mielenkiintoisia. Mihin ne ovat matkalla, miksi ne ovat juuri täällä, missä ne asuvat ja mitä taas kantavat. Kesäisenä päivänä voi istua kiikussa pihalla, työntää pottuvarpaan nurmikkoon ja katsellä ötököitä, maailma jatkaa radallaan.

puheenaiheet ajattelin-tanaan hopsoa oma-elama
Kommentit (7)
  1. Ihana postaus, kiitos! I niin kuin irtokarkit, kyllä! Ja juuri se mahtava vapaus, kun saa kauhoa pussiin juuri itselleen sopivia ja maistuvia herkkuja. Ostan yleensä ison kasan, josta syön hyvin vähän. Sokeri ei ole paheeni, sillä siitä tulee nopeasti huono olo.

    Minna

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *