Elokuun arkeen paluu kirjat

Elokuussa koitti arki ja lukeminen vähentyi kovasti. Äänikirjatkin pistin kesän koukutuksen jälkeen tauolle muutamaksi viikoksi. Silti arki iltoihin on mahtunut muutama sivu. Tässäpä elokuun luetut.

Asta Ikonen viihdytti, huvitti ja nauratti ääneen lukijaa kirjallaan Rakkautta ratin takana. 

Siskokset Sini ja Sonja lähtevät asuntoautolla kesä Suomea kiertelemään. Sini yrittää saada siskonsa piristymään avioeron jälkeen. Tien päälle suuntaavat myös veljekset Lauri ja Joonas. Sisarus-porukoiden matkat limittyvät ratki riemukkaasti yhteen ja romanssia on ilmassa Suomen suvessa.

Aivan hurmaavan hauska ja viihdyttävä.

Reuna 2021, 131 sivua.

Tiina Tuppuraisen Sinä olet perheeni kätkee sisäänsä kolmen yksinäisen naisen tarinan kohtalon heittämistä kohtaamisista ja perheistä, jonka saa itse valita.

Anna-Liisan puolison Marjatta on kuollut, eikä Anna-Liisa saanut osallistua edes rakkaansa hautajaisiin. Siitä asti hänen elämänsä on ollut tyhjää, kunnes lähikaupan kassa saa aikaan jotain uutta.Tarja tuskailee Karjaalla väljähtyneessä suhteessa ja Jasu asuu vanhemmillaan sekä maksaa katalan exän jälkeensä jättämää velkataakkaa.

Hyvä tarina, mutta välillä henkilöhahmoja oli itsellleni liikaa ja olin hukassa tarinassa.

Karisto 2022, 270 sivua.

Heli Laaksosen runoteos Sulavoi on yhtä ihana, kuin kaikki Laaksosen murreteokset.

Muutaman runon päivässä kun lukasee ja vetäsee henkeä, tulee siitä hyvä mieli.

Otava 2006, 83 sivua.

Rikospaikka Tampere- 16 novellia on 16 erin kotimaisen eturivin dekkarikirjailijoiden yhteistyö julkaisu, joissa kaikissa yhteinen tekijä on tietenkin Tampere.

Hyvin erilaisia novelleja keskenään, ihania lyhkäsiä välipala dekkareita. Hyvä kirja. Tämä löytyi kesäreissulla Sokos Hotel Tornin respasta.

Crime Time 2016, 269 sivua.

Eva Eich kirjailema Pakohuonemysteeri Korpin varjo oli jännittävä kirjakokemus. Pakohuonepeleistä on muutamasta huoneesta kokemusta ja tykkäsin kovasti, lautapeli versio on ollut monesti mielessä, mutta vielä kokeilematta. Mutta tämä kurja oli kyllä miellyttävä kokemus.

Kirjassa on 20.lukua joita lähdetään ratkomaan luku kerrallaan, arvoituksen ratkaistuasi pääset seuraavaan lukuun, joka löytyy kuva vihjeen avulla. Uusi luku leikataan saksilla auki, niin ei voi etukäteen kurkkia.

Muutama ensimmäinen luku meni ihan pihalla harjoitellessa, mutta kun vauhtiin pääsi niin olipa mukava kokemus. Sopii pienelle porukalle vaikka illanistujaisiin, mutta myös ihan yksin koti sohvalle jännitettäväksi.

Bazar 2020. ( Kirja saatu arvostelukappaleena kustantajalta).

Kuka sen teki? 58 uutta rikosmysteeriä on Tim Dedopuloksen Hercule Poirotmainen rikoskirja, jossa lukija itse ratkoo aivopähkinöinä rikoksia. Ratkaisut rikoksiin löytyvät kyllä kirjan takaa, jos tilanne käy tukalaksi. Kirjassa on kahden tasoisia mysteerejä.

Ensin luetaan lyhyehkö tarina vanhahtavaan tyyliin kirjoitettuna, kuten korukaupan ryöstö ja lopussa esitetään vinkin kera ratkaiseva kysymys. Hauska kirja, sudokujen ja ristikoiden ystävät arvostavat tätä varmasti.

Bazar 2022,304 sivua. ( Kirja saatu arvostelukappaleena kystantajalta).

Asta Ikosen Rakkautta ja ruiskukkia on myös taattua maalaisromanttista Anni Polvamaista seuranhakua. Tämä kirja on vähemmän ennalta arvattava lopoutuleman suhteen kuin aiemmat lukemani Ikosen kirjat.

Lilli ja Titta lähtevät kesälomalle maalle mökkikylään. Seuraan tuppaantuu Lillin nolo, mutta huvittava Sirkku-täti. Mökkikylän aktiviteettien lomassa sulhoehdokkaita piisaa Putous-tähdestä veljeksiin ja jopa maajussiin saakka.

Kepeä, kevyt ja nopea lukuinen iloinen tarina.

Reuna 2021, 142 sivua. (Kirja saatu kustantajalta arvostelukappaleena).

 

Utin murha 1914 Lauri Jalkanen. Boris Petrov on lähetty Venäjän seurapiireistä Kouvolaan seurauksena liehittelevästä käytöksestään. Hän rakastuu palavasti Kouvolassa, ja tästä kaikki eivät pidä. Petrovia aletaan kovistella tästä ja mitä sitten tapahtuu täytyy jokaisen lukea itse. Jännitystä, draamaa, rakkautta ja koukuttava juoni.

Kirjassa yhdistyy fakta ja fiktio. Sata vuotta sitten tapahtuneet tapahtumat pääsevät päivän valoon.

Reuna 2020, 209 sivua. ( Kirja saatu kustantajalta arvostelukappaleena).

Hanna Velling Välikausia oli pienoinen pettymys hänen aikaisempaan tuotantoon verrattuna. Kirjosieppo ja Kutsumaton ovat vakuuttaneet Vellingin monipuolisena ja elämänmakuisena tarinan kirjoittajana.

Kirjassa on useampi tarina, joiden limittyminen ja vaihtuvuus saavat välillä lukijan pyörryksiin. Uusperhearkea, kissanhoitoa ja vihaakin Ranskassa, hääjuhlia. Ihmisiä keskellä elämää, lähtemässä ja jäämässä välikausissaan.

Välillä kirja kuitenkin nauratti ääneenkin.

Bazar 2022, 302 sivua.

Vera Valan Italialainen peli oli Viisikko-lukupiirin elokuun kirja.

Poimin kirjaa kuunnellessa seitsemän herukkapensasta eli neljä kymmenenlitran ämpäriä. Ja kylläpä aika kuluikin miellytävästi.

Olin aiemmin lukenut Vera Valan Aprikoosiyöt, mutta tämä olikin aivan erilainen kirja.

Uuden dekkarisarja avaus vie lukijansa Italian kaduille ja syvälle ihmismieliin, sarjamurhaajien maailmoihin.

Omituinen vainoaja vainoaa useampaa ihmistä Milanon kaduilla ja samaan aikaan Harlekiiniksi tituleerattu hahmo levittää pelkoa sarjamurhaamalla ihmisiä. Oikeuspsykologiksi Milanossa opiskeleva suomalainen Doktoress Salla Kotka pääsee puolustusasianajajan alaisuuteen ja tempautuu keskelle tapahtumien miinakenttää .Myös hänen oma menneisyytensä kummittelee öisin ja muistuttaa olemassa olostaan.

Erittäin mielenkiintoinen kirja. Mielenkiintoista ihmismielen toimintaan liittyvää psykologista tietoa, ja italialaisia maisemia ja makuja. Loppu jäi kismittämään, mutta ymmärrän sen koska sarja jatkuu.

WSOY 2022, 414 sivua.

Elokuussa luin yhteensä 10 kirjaa, 2124 sivua. Kesken jäi Anna Idströmin Taivaankalat, Atena 2022. Takakannen perusteella hyvä tarina, mutta jotenkin oli puiseva alku minun makuuni.

Illat alkavat hämärtyä ja hyvä kirja houkuttelee taas enemmän kuin marjametsät, sitä se syksy on. Villasukkia, vilttejä, kynttilöitä ja hyviä tarinoita. Nyt luen Paperipalatsia ja siitä lisää myöhemmin.

~ Villasukka ~ 

blogit-150x60.png

kulttuuri kirjat oma-elama suosittelen
Kommentit (2)
  1. 130 luetun kirjan parhaimmisto – Villasukka | Lily
    7.1.2023, 22:09

    […] * Elokuun arkeen paluu kirjat […]

  2. Minulle kävi samalla tavalla: kesällä/lomalla meni 18 kirjaa, töiden alkaessa tuli melkein totaalistoppi. Hetkeksi. Nyt luen tuota Viisikko-kirjakerhomme Vera Valaa, olen hiukan hukassa. Välillä tykkään, välillä en. Kattellaan…

    Minna

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *