Helmikuun kirjasato

Helmikuun luetut tulee tässä!

🎧 Elizabeth Strout Kaikki on mahdollista valikoitui kirjakerhomme helmikuun kirjaksi.

Kirja on novellikokoelma. Novellit kertovat pikkukaupungin elämästä ja  asukkaidensa kohtaloista karskin rujosti. Lopulta kyse on vain siitä, että kaikki on mahdollista.

Kirjassa on paljon hahmoja, muistelua muissa aikakausissa. Sekavavuutta alussa, kuka kukin on, mikä tämä hahmo on tälle hahmolle.

Sukelsin tähän teokseen sen kummemmin tutustumatta. No olisi kannattanut tutustua. Uskon vaikeuksien pysyä perässä tässä kirjassa johtuvan siitä, että en ottanut selvää että tämä on novelliteos. Toki kaikki novellit liittyvät samaan tarinaan ja kaikissa novelleissa tarina myös kietoutuu yhteen ja samaan henkilöön. Mutta, kun tarina ei ollut yksi, niin se teki kirjasta itselle sekavan.

Uskon, että myös valintani kuunnella kirja teki tästä itselleni astetta huonomman kirjakojemuksen. Luettuna tämä olisi varmasti selkeämpi ja ymmärrettävämpi.

Tammi 2019, 267 sivua.

📚 Sally Thornen kirjoittama lämminhenkinen rakkausromaani Toinen ensivaikutelma oli juuri sopivaa luettavaa tässä ystävänpäivä kuukaudessa. Söpö ja ilahduttavan raikas ja hauska lukukokemus.

Ruthien työskentelee senioritalossa. Hän asuu myös senioritalojen pihapiirissä ja poistuu sieltä aniharvoin. Harvinainen kilpikonnalaji asustelee seniorikeskittymän mailla ja tekee näin ollen pihapiiristä ainutlaatuisen. Ruthie on varsin tyytyväinen elämäänsä ja rutiineihinsa, hän voisi kuvitella jopa olevansa eläkevirassaan.

Ruthie tapaa sattumalta huoltoasemalla miehen, joka ensivaikutelman saatuaan arvelee Ruthieta senioriksi. Ruthie on 25, ja narussa roikkuvine päätelaseineen ja beigeen verhoutuneena maastoutuu mainiosti senioriksi. Mies on pitkähiuksinen ja tatuoitu, hän ajaa moottoripyörällä ja on jättänyt huoltoasemalla bensansa maksamatta. Ruthie toimii laupiaana samarialaisena, kuten niik monesti aiemminkin ja maksaa bensat.

Mutta mitä tapahtuu, kun sama mies ilmaantuu senioritaloille töihin ja yrittää tehdä kaikkensa hurmatakseen Ruthien, kuten kaikki muutkin tielleen osuvat naiset. Mutta Ruthie tietää, että mies vain särkisi hänen sydämensä. Ruthie keksii täydellisen koston ja työtehtävän miehelle, vai keksiikö? Kuinkas sitten kävikään?

HarperCollins 2021, 333 sivua.

📚 Sophie Kinsella on kirjoittanut muutaman vuoden tauon jälkeen uuden Himoshoppaaja Beckystä kertovan kirjan, Himoshoppaajan joulu. 

Minulla on lukupinossa vieläkin useampi joulukirja, vaikka joulusta on jo aikaa ja juhannus jo mielessä. Viime vuoden aikana taidettiin julkaista tavallista enemmän joulukirjoja. Ehkäpä tämä jäisi jo tältä erää viimeiseksi jouluiseksi kirjaksi, tosin lunta vielä riittää että kyllähän näitä lukee.

Tänä jouluna Beckyn vanhemmat eivät järjestä joulua, koska he ovat muuttaneet Lontoon trendikkäimmälle alueelle, artesaanioluiden ja avokadojen pariin. Beckyn täytyy järjestää ensimmäistä kertaa joulu omassa kodissaan ystävilleen ja sukulaisilleen. Oman mausteensa järjestelyihin tuo vegaanisisko, exä, täydellisen joululahjan metsästys, joulukuvaelma asu ja Beckyn tyyliin jotain ostettua saattaa unohtua jo ostetun ja lopulta joulukuusia onkin pienen aidan verran. Onko kaaos vältettävissä?

Himoshoppaajan joulu tarjoaa taattua hauskuutta, naurunpyrskähdyksiä, samaistumista ja myötähäpeää.

Entisen työkaverini sanoin; ” Jos tenttikirjat alkaa maistua puulta, yksi Kinsellan Himoshoppaja väliin ja kaikki on taas hauskempaa”.

WSOY 2021, 398 sivua.

📚 Blackout on kuuden kirjailijan novellikokoelma. Kuusi hellyttävää rakkaustarinaa keskellä New Yorkia. Sähkökatko pimentää koko kaupungin, taskulampun ja kynttilän valossa New York kertoo kuuden mustan naisen rakkaustarina. Kaikki novellit kietoutuvat yhteen ja kertovat nuoruuden kipukohdista, rohkeudesta ja epävarmuudesta.

Otava 2022, 242 sivua.

Helmikuussa kuuntelin yhden kirjan ja luin 3 kirjaa, 1240 sivua yhteensä.

 

kulttuuri kirjat suosittelen oma-elama
Kommentit (4)
  1. Kiitos kirjavinkeistä! Ne ovat aina tarpeen kun itseltä on ideat tilapäisesti loppu. 🙂

  2. Jep, Blackout kirjautui mullakin lukulistalle.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *