Joulukuu kirjoina

Joulukuu meni kiireisesti ja yksi viikko myös kovassa kuumeessa, jolloin en kuunnellut enkä lukenut mitään. Vuoden 2021 viimeisen kuukauden kuunnellut ja luetut kirjat tuleva tässä. Kuuntelin tässä kuussa poikkeuksellisesti enemmän kuin luin oikeita kirjoja.

Kuunnellut;

*Anni Lötjösen esikoisromaani Loppuunpalamaton oli aivan huikea.

Bridget Jones kohtaa Charles Bukowskin.

Samaistuttava tarina nuorten aikuisten itsensä etsimisestä, parisuhteista, paikkansa hakemisesta, uupumisesta ja itsensä löytämisestä.

Kertomus huolehtijasta koulumaailmassa, josta tuleekin huolehdittava. Tarkkanäköinen kuvaus työpaikan rooleista ja henkilöistä, viiltäviä näkökulmia nuorten elämän pahoinvointiin ja syihin, antaa ajattelemista moniin ammatteihin ei vain koulumaailmaan. Onko aina pakko jaksaa, olla tuntosarvet koholla ja ei koskaan ummistaa silmiään, entä jos ei pysty kantamaan toisten pahoinvointia, täytyykö syyttää itseään jos ei aina voi auttaa toisia ja koko yhteiskuntaa? Voiko loppuun palaminen olla uusi alku?

Johnny Kniga Kustannus 2021, 203 sivua.

*Virpi Hämeen -Anttilan jouluinen novellikokoelma Varastettu joulukranssi oli ihanan jouluinen kokoelma tarkkanäköisiä lyhyitä novelleja ihmisistä murheineen, eri elämänvaiheineen ja jouluineen.

Kuuntelin tämän kerralla taatelikakkua leipoessa, tästä jäi hyvä mieli. Tämä on julkaistu vain e- ja äänikirjana. Jos meinaa jo jouluiset kirjat riittää, uskon että tämä menisi vielä.

Julkaisija ; Otava 2021.

*Sally Rooney on kirjoittanut arvostelu-ja myyntimenestys romaanit Keskusteluja ystävien kesken ja Normaaleja ihmisiä, sekä nyt tämän ihan uutukaisen Kaunis maailma missä olet romaanin.

Aloitin tätä lukemaan kirjana noin puolen sataa sivua, alku vaikutti ihan hyvälle mutta jouduin palaamaan alkuun useamman kerran. Sitten vaihdoin tämän äänikirjaksi, ja täytyy sanoa että nyt ei lähtenyt, ei sitten millään. Jäi lattea, tylsä ja sekava olo, joten luovutin. Itselleni etäisellä tyylillä kirjoitetut kirjelmät kirjassa eivät oikein olleet sujuvia.  Kirpaisi kyllä hieman jättää kesken, kun etukannessa luki; ” Varsinainen taidonnäyte. Nerokas kirja.” Mutta toiselle toista, ja mulle ei tätä. Saman kirjailijan aiemmat teoksetkin jäivät kesken, tämä kirjoitus tyyli ei sitten ilmeisesti sovi minulle.

Otava 2021, 319 sivua.

Regina Raskin kolmen kirjan sarja toimittaja Vappu Helanderista meni äänikirjoina hujauksessa kotitöitä tehdessä. Löysin sattumalta kirjat ja kuuntelin tietenkin sarjan viimeisen osan ensimmäisenä Hyvä naapuri, en tiedä johtuiko se kuuntelu järjestyksestä mutta tämä viimeinen osa oli paras ja nämä kirjat voi kuunnella aivan hyvin myös yksitellen, ei tarvitse välttämättä kuunnella koko sarjaa, jos ei halua mukaan pääsee ihan hyvin.

Vappu Helander sarja alkaa kirjasta Paikka auringossa, toinen osa Vieraalla maalla ja sarja päättyy Hyvä naapuri kirjaan. 

Vappu työskentelee televisiossa ajankohtaisohjelmassa ja harrastaa avantouintia, ensimmäinen osa pureutuu keski-ikäistyneen Vapun työelämän kiemuroihin, toisessa osassa työ vien Vapun Norjaan ja kolmas kirja saa Vapun palaamaan kotikonnuille vanhempiensa lähelle. Hauskaa kerrontaa, kevyttä ja kivaa.

Regina Raskilta löytyi äänikirjana vielä joulukirjakin Jouluihminen, ja kuuntelin tämän vielä samaan syssyyn.

Eeva toimii tavaratalon somistus puolen esimiehenä ja aloittaa jouluvalmistelut 27.12. alennusmyynneistä. Työpaikan kausi ikkuna somistukset tuottavat päänvaivaa, kun uusi nuori tulokas pistää näppinsä peliin. Myös omien lasten aikuistuminen ja joulun valmistelut pitävät Eevan touhukkaana.

Eli yhteensä neljä äänikirjaa meni tätä kategoriaa.

*Inkeri Markkulan Maa joka ei koskaan sula. 

Saamelaisjuuret omaava suomalainen Unni on kokenut lapsena kovia, kahden kodin välimatkan, raastavaa ikävää omaa poroa ja tuntureita kohtaan, koulukiusaamista. Mutta nyt aikuisena hän on fyysikko ja saa työkseen tutkia jäätiköitä ja samalla etsien rakkauttaan Jonia. Hän on tavannut Jonin vuotta aiemin samalla saarella Baffinissa, jossa hän nyt tutkii jäätikön sulamista. Unnin tiedot Jonista ovat vähäisiä, mutta usko löytymiseen kova.

Samalla tarina kietoutuu nykypäivistä 1970-luvulle ja tarinaan petoksesta, pelosta ja toivosta adoptiotoimistossa.

Väkevä rakkaustarina luonnosta ja ihmisyydestä.

Otava 2021.

Luettu;

*Ari Paulowin Jesse Hackman- romaani Luurankosaari oli joulukuun ainut luettu kirja, mutta sitäkin parempi.

Aivan huikean viihdyttävä, koukuttava kevyt dekkari. Tälle vahva suositus. Tässä kirjassa lukija oli itse kuin pakopeli huoneeseen lukittuna, samalla kun lukiessa sai pähkäillä ja jännittää tämän kirjan murhaajaa.

Kuusi suomalaista miljönääriä ottaa osaa Agatha Christien kurjojen innoittamaan Murhaleikkiin Luurankosaarella. Ylelliseen roolileikkiin uudessa lomakylässä ruokineen ja juomineen ottaa osaa myös oululainen yksityisetsivä Jesse Hackman.

Kun yksi miljonääreistä kuolee ottaa pelko muutkin valtaansa. Kuka roolipelaajista on murhaaja?

Mistake Media 2021, 383 sivua.

Joulukuussa kuuntelin 7 äänikirjaa ja luin yhden kirjan, yksi kirja jäi kesken.

Uutta lukujen vuotta 2022 innolla odottaen -Villasukka-

kulttuuri kirjat suosittelen hyva-olo
Kommentit (3)
 1. Inkeri Markkula alkoi kiinnostaa!
  Nuo Raskit lukaisin/kuuntelin lokakuussa ja tykkäsin kovasti.
  Lötjösenkin joutunen lukaisemaan jossain välissä 😀

  Itsellä varsin laiska joulukuu kirjojen suhteen, ehkä se joulukirjaöveri kuukauden alussa jätti vähän yliannoksen maun ja puuhastelin sitten kaikkea muuta (hahah, tuijotin mm. Australian BB:tä…) jouluhenkistä enkä saanut itseäni asettumaan kirjan ääreen kunnolla.

  1. Laiskaa oli lukeminen täälläkin joulukuussa, mutta ihan hyvä niinkin. No sun blogista mää nuo Raskit kyllä sitten varmaan bongasinkin.

 2. Mielenkiintoisia valintoja ja luettuja teoksia!
  Tuo Lötjösen teos on omassa äänikirjahyllyssäni, en vain vielä ole tarttunut siihen.

  Minna

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *