Kesäkukat säilöön kuivaamalla

Kesähetket ja retket, auringon lämpö iholla, varpaat hiekassa ja kesän ihanat kukat. Voisipa säilöä nämä hetket purkkiin ja ottaa talvipakkasilla esille.

Kesää voi säilöä myös marjojen ja sienien lisäksi kukkasin talven varalle, kunhan on ajoissa liikkeellä.

Kotia voi siis sisustaa myös kuivatuin kesäkukkasin vaikka talvella ja se kannattaa aloittaa nyt. Kesäkukkia voi säilöä kuivaamalla ihan kotioloissa ja niistä saa kuivattuna tehtyä ihania asetelmia, kransseja, kattauksen koristeita tai vaikka lahjoja.

Tässä muutamat vinkit aloitukseen!

Lähde kävelylle ja kerää ihanimmat kukat ja heinät mukaan ojanpientareilta. Valitse aurinkoinen ja kuiva sää keräämispäiväksi. Mukana kannattaa olla sakset tai oksasakset. Voit kuivata myös kukkakaupasta ostettuja kukkia. Niittyleinikki, heinät, päivänkakkara ja erilaiset kärsämöt. Käytin itse tässä ojakärsämöä ja ruusut ovat myös suosikkini!

Kotona lajittele kukat pieniin kimppuihin ja leikkaa varsien isoimmat lehdet pois.

Sido kimput tiukasti, sillä kimppu kutistuu kuivuessaan. Voit sitoa kimpun narulla tai vaikka kuminauhalla.

Aseta kimput roikkumaan väljästi ylösalaisin, mieluiten valolta suojaan ja kuivaan tilaan. Kotona tälläinen paikka voi olla esimerkiksi sauna (jos sitä ei käytetä), varasto tai vaatehuone. Jos ei ole pimeähköä paikkaa, voit kääriä kimput sanomalehteen tai silkkipaperiin. Hyviä ripustus tapoja on esimerkiksi tanko, katto, naru, koukku ja hengari.

Hennommat kukat kuivuvat viikossa, paksuvartisemmat kukat noin kuukaudessa. Kuivan kukan lehti murenee käteen. Voimakkaan värisiä kukkia voit kuivumisen jälkeen suihkuttaa hiuslakalla, jotta väri säilyy pitempään.

Kävelylle siis, näitä on ihana sommitella syysiltoina ja ilahduttaa ystävää kukkasin ♥

koti sisustus diy piha-ja-puutarha
Kommentit (1)
  1. Olipa mukava vinkki! Otan ”kopin” !

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *