Kolme kirjaa; rikosta, DIY-juttuja sekä koulumaailmoja

Kolme vinkkiä kirjoista, rikosta, koulu elämää sekä DIY-makrameeta.

Minna Lindgrenin kirjoittama romaani Aina on toivoa kertoo Marjasta, 62-vuotiaasta nollatuntiopettajasta. Peruskoulu on muuttunut kurssimuotoiseksi ja opetussuunnitelmakin muuttuu joka kesä. Ei ole lainkaan kummallista, jos 9-vuotias ei osaa vielä lukea. Marja koittaa kehittää toinen toistaan innovatiivisempia kursseja ja haalia niille osallistujia, peruskoululaiset eivät saa enää todistuksia vaan opettajat. Vaikeassa opetusmaailmassa Marja seikkailee ja vieläpä vailla opettajainhuonetta.

Marjan yli 90 vanhemmat, kansankynttilöitä hekin, pyörittävät suosittua videokanavaansa. Kanavalla kerrotaan ehdoista ja karttakepeistä. Marjan elämä koulujen tiloissa sekä hänen vanhempiensa kanava ja Marjan tyttären kotiopettajuus vuorottelevat tarinan kerronnassa.

Kirjan lähtökohdat ja aihe ovat hyvin ajankohtaisia sekä mielenkiintoa herättävät. Mutta, jokin tästä puuttuu. Yli sata sivua luin, mutta puuduttaa. Ehkäpä liiallinen keskustelu juuri erilaisesta oppimisympäristöstä vailla kunnon tapahtumia saa kirjan tuntumaan junnaavan paikoillaan. Herkullinen aihe, mutta tämä kirja jäi kesken tällä kertaa.

Julkaisija; TEOS 2020, 324 sivua.

Harri Nykäsen Vasikka alkaa jo ensimmäisiltä sivuilta, niin että alkaa jännittää. Dekkari, josta heti tuumin että taitaa olla päivänvalolla luettavaa tekstiä, eikä yksin pimeinä iltoina. Alku tiukkaa toimintaa ja sitten tutkitaan sekä hutkitaan Pasilan poliisitalolla ja ruumiiden ympärillä, joten kyllä tätä lukee yölläkin.

Nykäsen jo aiemmista kirjoista tuttu komisario Ariel Kafka jatkaa tutkimuksiaan uudessa tarinassa. Vankikuljetus siepataan ja kaikki kyydissä olleet kolme vankia ja kolme vartijaa siepataan. Kuka selviää hengissä ja kuka on kaiken takana?

Dekkari on mukava lomiutuma rikoksen maailmasta sekä Kafkan henkilökohtaisesta elämästä. Tosi hyvää jännitystä ja ennalta arvaamaton loppukin. Tätä lisää.

Julkaisija; Crime Time 2020, 255 sivua.

 

Amy Mullins&Marnia Ryan-Raison ovat loihtineet huipun tee se itse-oppaan makrameen maailmoihin, Intohimona makramee.

Kirjassa opastetaan solmeilun saloihin solmusanastolla sekä yksinkertaisin ohjein kuvin ja tekstein solmu kerrallaan. Kirjassa on 24 kivaa ja helppoa mallia ohjeineen amppelista ja seinävaatteista oviverhoon.

Oli kyllä simppelit ohjeet, minäkin aloittelijana tein puolessa tunnissa amppelin.

Julkaisija; Mäkelä 2018, 127 sivua.

 

Mukavia elämyksiä kirjojen siivin!

kulttuuri kirjat diy
Kommentit (5)
 1. Kiitos tästä! Mä mietin tuota Aina on toivoa -kirjaa, mutta nyt olen vielä varmempi, etten tartu siihen. Meneillään on parhaillaan kirja, johon en oikein pääse sisään (Ei muisteta pahalla, Veera Nieminen), ja pohdin, jatkaako vaiko eikö…

  Jotain mehevää ja kivaa pitäisi löytää.

  Minna

  1. Minullakin tökki myös tuo Ei muisteta pahalla. Oletko lukenut jo Viisi vuotta myöhemmin, Rebecca Serle? Tai Miika Nousiaisen Pintaremontti? Molemmat on takuu hyviä.

   1. Pintaremontti oli superhyvä!! Tuota toista en ole lukenut. Listalla on.

    Minna

 2. Mulla jää vuodessa ehkä noin 2-3 kirjaa kesken. Aina se jotenkin harmittaa, kun itsehän sitä lukemisensa valikoi. Ja aika kauan yritän ja yritän ja jemmaan kirjaa.
  Mutta kyllä sen hyvän kirjan yleensä jo ekalla sivulla hoksaa kun se imaisee tarinan sisään. Ja.vuodesta toiseen on onneksi ne luotto-kirjailijoiden julkaisut, jotka ei petä.
  Ja hyvän kirjan jälkeen on vähän tyhjä olo, kuin ystävän olisi saatellut lentoasemalle.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *