Miksi Kerttu nipistää?

Pauliina Vanhatalon kirjoittama ja Anna Emilia Laitisen kuvittama Nipistäjä-Kerttu antaa ajattelemisen aihetta vauvasta vaariin.

Vanhatalo on itselleni enemmän tuttu aikuisten kirjallisuuden parista ja vielä paremmin hänen viihteellisempi alterego Veera Vaahtera. Nipistäjä-Kerttu onkin Vanhatalon ensimmäinen lastenkirja. Näistä aikuisille suunnatuista kirjoista olen aiemminkin kirjoitellut blogissa, lue tästä ja täältä.

ÄÄK! IIK! AUTS! muut kiljahtelevat, mutta katsovat taas Kerttuun.

Kerttu siis nipistelee. Hän oikein pitää pitkistä kynsistään ja nipistää. Mutta miksi eskarilainen ihana Kerttu moista tekee? No, jotta hänet huomattaisiin. Isä ei huomaa, äiti ei kuuntele eikä velikään leiki. Joten Kerttu vähän nipistää.

Lopulta koko perhe saa nippailuista tarpeekseen ja Kertun kynnet leikataa. Samalla äiti ymmärtää mistä kaikki johtuu ja kaikki kääntyy hyvin. Kirja saa miettimään tunnetaitoja ja niiden tärkeyttä sekä omaa tilaa.

Ihana akvarelli kuvitus saa tutkimaan kuvia tarkoin, ja minusta tuntuu että kirjan äiti- piiroksissa on joissakin kuvissa hyvin paljon samaa näköä piirteissään kuin kirjailijassa itsessään.

Julkaisija; S&S 2019.

Lue myös blogissa aiemmin julkaissuista lastenkirja vinkeistä;

Onnelliset aakkoset

Onni ja Aada yökylässä

Lasten ja nuorten kirjavinkit 2020

kulttuuri lapset kirjat vanhemmuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *