Luukku 1, Neuloosin pauloissa

Mun tarina, miten jäin neulomis -koukkuun aivan yllätyäen tänä syksynä.Taustallani ovat peruskoulun pakolliset käsityötunnit. Saattoipa olla, että äiti joutui kerran yhden villasukan tekemään puolestani loppuun, koska murrosikäiselle silmukat aiheuttivat vain raivareita.

Luovana ja mielikuvitusrikkaana ihmisenä kuitenkin tykkään tehdä käsilläni. Satunnaisia askartelupuuskia ja puutyötuotoksia lukuunottamatta, en paljon käsitöitä harrastele vaikka niistä ehkä salaa haaveilen.

Mikä se joka syksyinen ilmiö oikein on viimeisen kymmenen vuoden aikana? Ikä? Kauppareissulla silmät eksyy ihaniin villalankoihin ja joku kerä eksyy ostoskärryyn. Joskus langat jäävät pölyttymään, joskus silmukat löytävät tiensä puikoille ja saattaapa joustinneuletta syntyä viitisen senttiä. Näitä ihania Novitan seitsemän veljeksen lankoja, sitten lojuu kori tolkulla hyllyssä, koskaan en ole saanut kahta paria valmiiksi mitään. Kai se joka syksyinen harrastuksen aloituksen tunne liityy myös tähän, ja tämä on myös helppo jättää kesken. Liekö koronan syytä, josta paljon puhutaan käsityöharrastusten suosion nousun syynä, kun kotoiluun on nyt enemmän aikaa.

Mutta tosiaan 10 viikkoa ja kahdet parilliset lapaset ja kolmet parilliset villasukat valmiina. Olen niin innoissani tästä neulomisesta.

Taktiikkani on kahdet puikot ja samantahtisesti neulominen, ja kas kummaa parit syntyvät itsestään. Tämä on jo niin paha neuloosi, että edellistä tehdessä suunnittelen jo uutta. Netistä löytyy paljon näin aloittelijallekin hyviä ja näyttäviä ohjeita kuvioineen ja mielikuvistus lisää loput ideat. Novitan langat ovat itselle ainoat ja oikeat näihin sukka-ja lapashommiin,kestävyytensä ja värimaailmojen ansiosta, Raita on varsinkin vienyt minut mennessään, koska ei tarvitse huolehti langan vaihdosta ja päättelyäkin on paljon vähemmän.

Tiesitkö, että Novita valmistaa 10 miljoonaa lankakerää vuodessa? Kyllä.  Novita Oy on perustettu jo vuonna 1928 ja heidän nettisivuiltaan löytyy vaikka mitä ihania vinkkejä. Jos olet aloittelija, kuten minä sieltä löytyy videoita myös aivan ensikertalaisillekin, käyppä kurkkaamassa.

Otan puikot mukaan nykyään sänkyynkin, ja neulon pari kierrosta ennen nukahtamista, aamukahvin tippuessa vielä kierros ja työpäivän aikana mietin uusia kuvioita. Ja työpäivän jälkeen arkihuolet häviää ja neulominen rauhoittaa. Yhdellä luennollakin jo kaverin kanssa puikot viuhuen opiskeltiin yhdessä.

Kauankohan tätä kestää? Toivottavasti kauan, vielä on niin paljon lankoja joita haluan neuloa. Ja aina ideat lähtee langasta. Vanhat ketäträtkin ovat tulleet nyt käyttöön ja uutuksiakin löytyy jo kotoa. Tämä toimii nyt mulle mindfullnessina ja näköjään ne silmukat pysyy puikolla vakkei koulussa pysynytkään. Kannattaa kokeilla. Joulustressikin hälvenee ja mistä sitä tietää vaikka jotkin lapaset löytää tiensä pukinkonttiin. Ja joulunpyhinä on aikaa neuloa. Novitan villasukka joulukalenteri löytyy muuten täältä. Teetkö sinä käsitöitä?

P.s. kantapää on niin helppo, että melkein naurattaa. Arvaa monetko parit villasukkia saan pukinkonttiin?

hyvinvointi ajattelin-tanaan oma-elama suosittelen
Kommentit (1)
  1. Mielenrauhaa puikoilta – Villasukka | Lily
    4.2.2021, 09:38

    […] Miten ihanaa on antaa lahjaksi itsetehdyt villasukat tai lapaset. Muistatko vielä mun neuloosin alkutarinan joulukuun alussa joulukalenterissa. Voit lukea sen tästä. […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *