Nukutussatu ja uusi Anna-Leena Härkönen

Kaksi kirjavinkkiä loppu viikkoon, lasten nukutussatu sekä kotimaisen viihdekirjallisuuden ykkösnaisen uutuus! Kumpikaan ei sivumäärällä koreile, joten passaa vähemmän lukevillekin.

Häräntappoase. Se se oli, minkä kautta olen tutustunut Anna-Leena Härkösen tuotantoon. Olen lukenut ne kaikki. Aina kun kustantamon uutuus katalogi ilmestyy ja siellä komeilee Härkösen uusin, se täytyy klikata viipymättä varaukseen.

Olen pitänyt kaikista Anna-Leena Härkösen kirjoista, niin novellikokoelmista kuin romaaneistakin. Kaikille on ollut paikkansa, kaikki olen lukenut loppuun saakka.

Uusin Härkösen kirja Ois niin kiva ja muita kirjoituksia koostuu vuosina 2018-2020 Apu-lehdessä julkaistuista kirjoituksista. Osa tuntui aluksi tutuilta, mutta kaikki viihdyttivät.

En voi halata! sanon pahoitellen. Ja mietin mielessäni: herralle kiitos!

Kirja on nopea lukuinen ja viihdyttävä. Härkösen suorasukainen kokemusperäinen tarinointi on viihdyttävää. Tarinat matkoilta ja ystävien ystävien kokemukset huvittavat. Tämä on muuten ensimmäinen kirja, jonka olen lukenut jossa käsitellään myös Korona-aikaa. Haukkaa välipalaksi.

Toivotaan, että kirjailijalta ilmestyy seuraavaksi, jokin hykerryttävä romaani.

Julkaisija; Otava 2021, 141 sivua.

Vuoden 2020 myydyin kirja oli ensimmäistä kertaa äänikirja, Carl-Johan Fossén Ehrlinin Kani joka tahtoi nukahtaa. Kirja on nukutussatu lapsille, tätä voi käyttää niin kotona kuin varhaiskasvatuksessakin.

Ruotsinkielinen alkuteos on ilmestynyt jo vuonna 2010 ja Otava on julkaissut teoksen 2015. Kirja sisältää lukuohjeet, kuten haukottele tässä kohdassa ja lue hitaasti nyt sekä psykologisia rentoutumiskeinoja.

-Olen menossa hakemaan apua Taikuri-sedältä. Nyt. Nukahtamiseen, Kalle Kani sanoi sinulle. -Millä konstilla sinä matkaat uneen, Kani kysyi.

Miinuspuoli; kirja saattaa nukuttaa myös lukijansa kesken sadun. Tämä kirja on siis myös äänikirjana iki-ihanan Eija Ahvon lukemana. Ja voisin veikata, että saattaa jossain tapauksissa toimiakin äänikirjana paremmin. Ota testiin lapsille ja miksei aikuisillekin. Kannattaa kokeilla myös muut Forssén-Ehrlin lastenkirjat.

Julkaisija; Otava 2015, 29 sivua.

Aurinkoista viikonloppua!

kulttuuri runot-novellit-ja-kirjoittaminen kirjat
Kommentit (2)
  1. Tutustuin tuohon kirjaan Kani joka tahtoi nukahtaa ehkä reilu vuosi sitten. Etsin äänikirjapalvelusta tyttärelleni iltasatua, tavoitteena löytää oikeasti rauhoittumiseen sopiva satu. Ja tämä oikeasti toimi!
    Kirja versiokin meillä luettiin, mutta se ei tuntunut meille yhtä toimivalta. Myöhemmin meillä on kuunneltu myös norsu ja traktori versiot. Kaikki kolme ovat olleet nukahtamiseen loistavia! Haasteena on vain se, että meidän neiti on tarinoiden suhteen sen verran seikkailunhaluinen, ettei kovin usein sama iltasatu enään käy.
    Härkösen uutuus pitää laittaa luettavien listalle. En ole pitkään aikaan hänen kirjojaan lukenut. Nyt todella kaipaisin jotain viihdyttävää ja nopeasti luettavaa, kiitos vinkistä!

    1. Ihanaa, että nukutussatu on toiminut teillä aivan käytännössä. Ja mukava, että olet löytänyt blogin lukijaksi.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *