Retkeilijän kansallispuistot

Kotimaan matkailu kannattaa aina. Meillä kaikilla on varmasti täällä koto Suomesssakin paikkoja joissa emme ole vierailleet, monia kymmeniä kansallispuistojakin.

Tämä aika sekä elämän haasteet ovat saaneet monet meistä hakeutumaan luonnonrauhaan ja metsiin. Metsät tarjoavat meille raikasta ilmaa, tilaa, hiljaisuutta, elämyksiä, metsän antimia ja unohtumattomia kokemuksia,jopa vastauksia kysymyksiimme, kun saamme niitä rauhassa pohtia, luonnossa.

Sain Otavalta arvostelukappaleena uusitun painoksen Jouni Laaksosen Retkeilijän kansallispuistot kirjasta. Heti meni kesän lomat hakuun ja retkikohteet kovaan  syyniin. Kirja tarjoaa nelisenkymmentä kansallispuisto esittelyä kuvineen ja karttoineen. Kartoista selviää teltta-ja tilentekopaikat, laavut ja niin nähtävyydet kuin kämpätkin. Kaikki tarvittava siis. Puistojen luontokuvauksista on helppo valita juuri se mitä itselleen retkikohteesta hakee.

Kirja tarjoaa kaiken infon mitä retkeilijä voi kaivata suunnatessaan kansallispuistoon.

Kirjasta löytyy tiedot puisto kohtaisesti niin päivä- kuin viikonloppuretkiin sekä viikon mittaisiin vaelluksiin. On vara mistä valita ja kaikille löytyy jotain, myös liikuntarajoitukset otettu huomioon.

Nyt sitten alkaa valinnan vaikeus, mistä aloittaisin? Otanko tavoitteeksi vierailla kaikissa kansallispuistoissa?

Seuraappa instaa, niin saatta olla että pistetään arpoen yksi Retkeilijän kansallispuistot lähi aikoina!

kulttuuri kirjat liikunta matkat
Kommentit (1)
  1. Kiva postaus ja mielenkiintoinen uusi tuttavuus tuo kirja!
    Koska kaikenlainen reissaaminen on minissään tai iellettyä, voisikin alkaa suunnitella pitkälle opettajan kesälomalle jotain tällaista ”retkipakettia Suomessa”.

    Minna

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *