Tammikuun ulkoilupäivän lohtukeitto
Pulkkamäen, hiihtolatujen tai luistelu retken jälkeen maistuu lämmittävä keitto. Tämä keitto on siitä hyvä, että sen voi hyvin tehdä ennen ulkoiluja valmiiksi ja lämmittää kotiin tullessa. Keitto on helppo ja nopea valmistaa, eikä raaka-aineetkaan maksa montaa euroa.
Nosta höyryävä kattila pöytään ja nauti hyvässä seurassa. Pehmeät sämpylät ja kenties kaakao-kahvi pullan kera kruunaavat ulkona tienattujen punaposkien päivän.
Peruna-porkkanakeitto
Ainekset
- 3
- isoa porkkanaa
- 5
- isoa perunaa
- Vettä
- 1
- kasvisliemikuutio
- 1-2 Dl
- maitoa
- hyppyselliset
- suolaa ja pippuria
- 150 g
- Sulatejuustoa tai tuorejuustoa
Tee näin:
Kuori porkkanat ja perunat. Pilko juurekset pieniksi ja huuhdo kylmällä vedellä pari kertaa.
Laita juurekset kattilaan, lisää vettä niin että porkkanat ja perunat juuri ja juuri peittyvät. Lisää veteen kasvisliemikuutio. keitä hiljalleen kunnes juurekset ovat kypsiä.
Nosta kattila liedeltä ja kaada suurin osa vedestä pois. Soseuta juurekset kattilassa sauvasekoittimella samettiseksi soseeksi. Lisää keittoon maitoa ja sulatejuustoa. Tarkista maku, lisää suolaa ja pippuria makusi mukaan.
Tarjoile keitto höyryävän kuumana. Koristele annos persiljasilpulla. Keiton kaverina voit tarjota raejuustoa, krutonkeja tai siemensekoitusta, niin saat keittoon kivaa suutuntumaa.