Tampere uusin silmin, dekkarityyliinūüĒć

Dekkariviikko käynnistää perinteisesti kesän lukemisinnostuksen talven jälkeen. Kirjakaupat ja kustantamot huomioivat dekkareiden menestystä laajasti viikon aikana. Kesän kestosuosikkeina dekkarit ovat aivan parhainta viihdettä lomalle ja laiturin nokkaan.

Dekkariviikon 6.-12.6.2022 kunniaksi minä lähdin Tampereelle Seppo Jokisen kynästä syntyneen todentuntuisen hahmon Komisario Koskisen jäljille.

Tiesitkö, että viimeisin Seppo Jokisen Pahasti tehty -dekkari oli jo 27. kirja Koskisen sarjassa, ja aina vain kirjat jaksavat koukuttaa kerta toisensa jälkeen. Kokeile ihmeessä, jos dekkari-sarja on vielä uusi tuttavuus.

Kaikilla Tampereella vierailevien onkin mahdollisuus päästä Koskisen jalan jäljille puhelin sovelluksen avulla  ,Tampereen keskustaan. Matkan aikana erilaiset tehtävät pitävät mielenkiinnon yllä ja tutustuttaa lisää Koskisen sarjan henkilöihin. Reitti on noin 3 kilometriä ja sopii niin perheille kuin kaveriporukoille ratkottavaksi. Tosi hauska ja nokkela tapa kierrellä kaupungilla.

Teatterissakin hemmotellaan tänä kesänä dekkarifaneja.  Nimittäin Komisario Koskinen ja pahanpuhujat kesäteatteria esitetään elokuun alkuun saakka Tampereen Komediateatterissa. Lavalla nähdään Seppo Jokisen ja Panu Raipian ihan uusi Koskinen-tarina. Minä sain huikean mahdollisuuden päästä näytelmän pauloihin jo ennakkoon. Ensi-ilta on tänään 9.6.

Tammelantorin mustamakkarakioskista löytyy ruumis. Sakari Koskinen ( Tommi Raitolehto), Ulla Lundelin ( Kaisa Hela), Pekki ( Jari Ahola) ja kumppanit pääsevät ratkomaan kinkkistä tapausta ja toistakin, kun kuvataiteilija Vanessa Seppelkedon ( Elina Rintala) tytär siepataan samaan aikaan. Näytelmä etenee hengästyttävällä tavalla ja saa nauramaan ääneen kerran jos toisenkin, ihana! Enempää en paljastakkaan, jotta muutkin saavat kokea hersyvät naurut ja elämyksen.

Lavalla kaikki toimii saumattomasti, äänimaailma, äänentoisto, lavasteet ja todella huikeat näyttelijäsuoritukset.

Konkari näyttelijöiden suoritusten rinnalle nostan esiin etenkin Aku Sajakorven ilmiömäisen eläytymisen useampaankin rooliin ja Sanni Saikkosen todenmukaisen roolisuorituksen, heistä kuullaan vielä. Lisäksi useissa roolisuorituksissa loisti monipuolinen charmantti Jyrki Mänttäri.

Komisario Koskinen ja pahanpuhujat on kulttuurinnälkäisen palkitseva jälkiruoka konjakilla rajoitusaikojen jälkeen. Maistuu varmasti sullekin!

Voi mitä nokkeluutta, huumoria, jännitystä ja viihdettä esitys tarjoaa. Tästä riittää pitkäksi aikaa kotiin viemiseksi muisteltavaa ja kulttuurikokemusta huikeiden näyttelijöiden ansiosta.Tästä ei kesäteatteri parane tai ainakin on vaikea laittaa paremmaksi.

Tampere on ottanut kaiken huomioon dekkari kaupunkina. Sokos Hotel Torni virittää vierailijansa dekkarifiilikseen jo hotellihuoneesta löytyvillä minidekkareilla, joiden tapahtumat sijoittuvat hotelliin. Lisäksi matkamuistona ja tuliaisina kotiin hotellihuoneesta löytyi vielä mukaan ostettava uusi dekkari.

Minidekkarit kun lukee, näkee hotellin uusin silmin, hissit ja jopa aamupala saavat katsomaan ympärilleen tarkemmin. Aamupala oli runsain ja maittavin pitkiin aikoihin, erityismaininta hedelmätarjonnalle ja lämpimille aamupaloille. Mustaamakkaraa  unohtamatta.

Seuraavana kutsuivat Muumimuseo ja Tallipiha , joissa kaikki aistit aktivoituvat käyttöön ihanien muumikertomusten kuvien ja äänien kera sekä Suklaapuodin tarjonnan sulaessa suuhun.

Lisää Tampereen vinkkejä löydät täältä.

Ihania kes√§teatteri kokemuksia ja reissuhetki√§ kes√§√§n¬† n√§√§s! ūüĖ§

~Villasukka ~

blogit-150x60.png

kulttuuri teatteri matkat kirjat
Kommentit (7)
  1. Vuoden parhaat x 4 ‚Äď Villasukka | Lily
    3.1.2023, 08:08

    […] viime vuonna useammassakin museossa, ja kesäteatterissakin piipahdin. Mutta mieleenpainuvimmat kohteet vuonna 2022 olivat ehdottomasti Mikkelin Kenkävero […]

  2. Kiitos t√§st√§! En olekaan ollut Tampereella ”kunnolla” pitk√§√§n aikaan, yhden koulutuskeikan tein, mutta sit√§ ei lasketa. Kes√§ll√§ pit√§√§ tehd√§ ehdottomasti retki t√§nne!

    Minna

    1. Minunkin pitää tehdä ehkä vielä uusi retki, paljon jäi näkemättä. Mutta, mikä parasta kun aina voi palata ja on mukava palata takaisin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *