Tee se itse parvekekalusteet

Juhannusviikko meneillään, aikamoista. Hurjaa vauhtia on kesä edennyt, hillat kukkii suolla, niin ettei sekaan uskalla mennä tallomaan ja omenat pullistuu puissa. Juhannuksen kunniaksi esittelen teille minkämoiset terassikalusteet tuunasin meille pikkurahalla.

Etsiskelin parvekkeelle ruokaryhmää, mutta en millään löytänyt omanlaisia. Polyrottinkiset ei oikein meille sovi tyyliin ja juuri niitähän olisi tarjolla joka lähtöön. Puiset olivat kiikarissa, mutta ei sitten millään löytynyt mieluisia. Asiallahan sinänsä ei ollut kiire, kun parvekekin oli vasta rakennusvaiheessa.

Löysin sitten sattumalta kirpparipalstalta facebookista 20€ tämän ryhmän.

Vähän lenkkana, lakka hilseillyt pahoin, mutta kehityskelpoinen. Ensin ajattelin maalata kalusteet tumman ruskeaksi ja jalat mustaksi ja ostinkin tähän tarkoitukseen puuöljyt.

Instagramissa törmäsin @satumainen_hirsitalo -tilillä terassilla olevaan katosta roikkuvaan keinuun, ja halusin oitis toteuttaa tämän jotenkin parvekkeelle.

Ja törmäsinkin sattumalta muutaman viikon kuluttua kirpparipalstalla tähän ilmoitukseen.

Kiikku maksoi 5€. Kehikko ja katos meni naapuriin kunnostettavaksi ja nyt siinä roikkuu kaksi vauvakiikkua auringon paahteelta suojassa. Harmi, ettei minulla ole siitä kuvaa.

Tuoli ennen maalaamista.
Tuoli maalaamisen jälkeen.

Ostamani puuöljyt eivät enää mielestäni sopineetkaan tähän projektiin, joten myin puuöljyt kirpparilla eteenpäin ja ostin Tikkurilan maalia sävyssä kontiainen ja se oli mielestäni nappivalinta se ♥

Maali maksoi noin 23€.

Tuolit ja pöydän hioin akkukäyttöisellä hiomakoneella ja kiikun hioin vain karhunkielellä. Muutama ruuvi piti lisätä kiikkuun ja puuliimaa tuoleihin.

Tuolien hiomista.

Kiikun ja pöydän maalasin ihan pensselillä. Tuolit maalasin sähköruiskulla, koska niissä on niin paljon pieniä rakoja ja pinnoja, ja ruiskulla se kävikin nopeaa. Haaveissa on vielä tuoleihin hankkia pehmusteet. Kiikku kiinnitettiin lukkopulteilla kattotuoleihin ja ketjut palomiehen hakasilla kiikkuun ja lukkopultin renkaisiin. Nämä osat löytyivät omasta takaa.

Tältä näyttää kalusteet siis valmiina. Mitä tykkäät?

Parveke ja sen sisustus muutoin on vielä hieman keskeneräinen, joten vielä ei ihan kokonaiskuvaa ole. Mutta kyllä täällä juhannuskahvit voi juoda ja keinussa istuskella kirjan kanssa.

Ihanaa juhannusviikkoa ♥

koti diy piha-ja-puutarha sisustus
Kommentit (6)
  1. Tule mukaan puutarhakierrokselle – Villasukka | Lily
    24.5.2022, 14:01

    […] Niin mielenkiintoista ja ihanaa seurata tätä kaikkea kun luonto puhkeaa kukkaan. Myös parvekkeen viime kesänä valmistunut keinu on yksi lempipaikoista puutarhassani, sieltä näen kasvihuoneen, lehmät ja tarkoin vaalimani […]

  2. Tuo keinu on niin upea! Minäkin haluan tuollaisen…

    Minna

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *