Ihanin astiasetti ja aamupalalemppareita

Joidenkin asioiden suhteen olen edelleen ihan samanlainen kuin lapsena. Mua viehättää esimerkiksi samanlaisten asioiden yhdistely tosi paljon: violetit farkut ja viininpunainen paita, pelkästään vihreistä kasviksista koostuva ruoka tai sitten tää astiasetti, jonka sain joululahjaksi.

Tämä Päivi Vikbergin suunnittelema kulho, lautanen ja muki ovat päässeet mun pieneen aamiaiskaappiin ja käytän niitä melkein joka päivä. Päivä alkaa jotenkin niin harmonisesti, kun syö ensimmäisen ateriansa samansävyisistä, kauniin vihreistä astioista.

Oon myös löytänyt muutaman uuden kivan aamu- tai välipalan, joista on tullut mun lemppareita. Tässä ohje tän hetken parhaaseen aamupalapuuroon ja pari tuotevinkkiä:

Vegaaniset voileivät

Just nyt rakastan syödä ruispaloja, joiden päälle viipaloin porlammin vege -juustoa ja kurkkua. Tää on ehdottomasti paras vegaaninen juusto, jota oon maistanut. Ei yhtään pistävää makua, vaan just sellasta ihanaa juuston happamuutta!

Punajuurilatte

Tähän juomaan tarvittavaa jauhetta saa ainakin Ruohonjuuresta, josta löytyy myös mm. kurkuma- ja matchalatteaineksia. Purkin kyljessä lukee, että jauhetta tulisi yhteen kupilliseen 2 rkl, mutta musta se on ihan liikaa, pari teelusikallista riittää. Kaura- tai mantelimaito sopii tähän tosi hyvin, ja maidonvaahdotin auttaa sekoittamaan juoman niin, ettei siihen jää paakkuja. Terveellistä, mausteista ja ihanan väristä <3

Sokeriton punaherukka-banaanivispipuuro

Ainekset (2 annosta)

3 dl
punaherukoita (tai muita marjoja)
7 dl
vettä
1/2 dl
hunajaa (tai agavesiirappia)
1,25 dl
tummia mannasuurimoita
1
banaani
1
kiivi
kauramaitoa (jos haluat)
20 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 10 min

Tee näin:

  1. Kiehauta vesi ja lisää marjat. Keitä n. 10 minuuttia ja siivilöi marjojen kuoret pois. (Älä kuitenkaan heitä niitä roskiin, vaan laita jääkaappiin ja sekoita esim. kaurapuuron joukkoon toisena päivänä.)
  2. Vispaa mehua samalla, kun sekoitat mannasuurimot sen joukkoon. Käännä levy miedolle lämmölle ja keitä sekoitellen n. 10 minuuttia.
  3. Pilko puolikas banaani ja sekoita se ja hunaja puuron joukkoon.
  4. Vispaa puuro vielä sauvasekoittimella, niin että banaani sekoittuu ja puuroon tulee vaahtokerros. Koristele banaani- ja kiiviviipaleilla. Syö kauramaidon kanssa lämpinänä tai kylmänä.
Kommentit (2)
  1. Mä olen niin puuroihmisiä, ja kyllä täytyy taas itsekin tehdä marja- tai vispipuuroa, nams! Jokainen aamuni jollakin puurolla alkaa 🙂

    Hyvää pääsiäistä!
    Ida
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

    1. Niin mäkin, tuntuu ankealta jos syö aamupalaksi pelkkää leipää 😀 Kiitos, samoin sinulle! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *