Keskiluokkainen kesäretriitti – ja muita pieniä unelmia

Välillä kun kävelen jostain Itä-Pasilan läpi, ajattelen että olisi kivaa mennä Berliiniin. Mutta oikeastaan en kaipaa ulkomaille nyt yhtään, ainakaan juuri tänä kesänä. Musta on ihanaa olla kesäisin vain Helsingissä, koska kesä-Helsinki on mun lempiympäristö.

Mulla on vain joitakin melko pieniä unelmia lähitulevaisuudelle.

Meen kesällä ainakin joogaretriitille. Puhuttiin myös kavereiden kanssa, että olisi kiva mennä heinäkuussa Tammisaareen viikonlopuksi. Oon ollut siellä joskus lapsena, ja muistan sieltä vain leikkipuiston ympäri kiertäneen junaradan. Se onkin hieno muisto, siellä oli siis sellainen lapsille tarkoitettu juna, jonka kyytiin saattoi mennä kierroksen ajaksi.

Nyt, kaksikymmentä vuotta myöhemmin, haluaisin esimerkiksi kävellä Tammisaaren puutalojen keskellä ja syödä pizzaa jossain. Ja löytää kauniita puistoja ja kulkea merenrantaa pitkin. Joogaretriitti vietetään metsän keskellä landella, joten Tammisaaressa voisi sitten elää high lifea.

Oon täysin kyllästynyt mun romaanikässärin ”ensimmäisen” version kirjoittamiseen, joten tein itselleni aikataulun sitä varten. Aion saada sen homman kasaan kesäkuun loppuun mennessä. Haluaisin viettää kesällä kirjoitusviikonloppuja, jolloin omistaisin lauantain ja sunnuntain pelkästään kirjoittamiselle ja lukemiselle, enkä pilaisi yhtäkään päivää darralla tai väsymyksellä.

Mulla on siis kesällä aikaa kirjoittaa myös arkipäivisin, koska en oo silloin missään töissä, mutta kaipaan myös sellaista tehokasta viikonloppukirjoittamista.

Haluaisin myös päästä kahvilaan kirjoittamaan. Ilmeisesti kahvilat ja ravintolat ovat nyt taas auki päivisin (en oo varma, en pysy enää perässä Helsingin koronarajoitusten kanssa…), mutta en oo halunnut rynnätä heti mihinkään. Mulla on nyt niin paljon ihmiskontakteja töiden kautta, että vapaa-ajalla näen kavereita mieluiten vain ulkona ja toistemme kotona.

Mutta kesällä, kun tilanne on vähän rauhoittunut, aion mennä jonain aamuna jonnekin syömään aamiaista ja kirjoittamaan. En jaksaisi ajatella enää yhtään ajatusta vain tässä samassa sohvannurkassa istuen.

Toivon että kesällä pääsisi myös jonnekin keikalle! Haluaisin mennä sinne pyörällä. Pyöräily on olennainen osa tätä unelmaa, haluaisin nimenomaan ottaa alepa-fillarin ja ajaa johonkin muutaman kilsan päähän ja tulla yöllä pyörällä takaisin kotiin.

Toinen liikkumiseen liittyvä haave on se, että haluaisin kävellä jostain kotiin aamulla.

Niin että aurinko olisi jo noussut, mutta olisi kuitenkin varhaista, ja voisin mennä himaan ja nukkua vähän aikaa ja syödä toisen aamupalan.

Tähän haaveeseen liittyy tietysti muitakin elementtejä, mutta niitä en ehkä halua kuvata tässä nyt enempää.

Mun synttärit on lokakuussa, ja silloin on aina tosi masentavaa. Mun nimipäivä on kuitenkin heinäkuun alussa, ja se on yleensä ihana aika vuodesta, koska on lämmintä ja vapaata elämää. Voisin pitää kesällä mun kotona jotkut nimpparijuhlat, kutsua sallitun määrän ihmisiä ja tehdä esim. vohveleita ja jotain ihania annoksia marjoista ja juustoista. Jos olisi aurinkoista, voitaisiin olla lähipuistossa ja käydä välillä mun luona vessassa. Jos baarit olisivat auki, voitaisiin mennä tien toiselle puolelle mun lähibaariin jatkoille. Mulla voisi olla joku uffilta löytynyt kesämekko päällä, esim. kietaisumekko tai joku leopardikuvioinen.

Oon kirjoittanut tällä viikolla niin paljon työhakemuksia, että sekä mun pää että läppäri savuaa. Tämä on oikeastaan aika iso unelma, tai toive, mutta haluaisin tosi paljon löytää jonkun kivan työpaikan jo tässä keväällä ensi vuodeksi.

Voi olla että en saa koko vuoden pituista pestiä mistään tai sen löytäminen menee viime tippaan, mutta mulla on silti luottavainen olo. Oon ihan varma, että oon joka tapauksessa jossain oman alan työssä syksyllä. Jos joudun tekemään pätkätöitä, pärjään silti luultavasti taloudellisesti, koska oon selvinnyt tähänkin asti. Toivotan myös tervetulleeksi kaiken kirjoittamiselle liikenevän ajan.

Unelmoin silti siitä, että mulle tulisi nyt haastattelukutsu jostain, ja sen jälkeen puhelinsoitto, jossa sanottaisiin, että siihen työpaikkaan halutaan juuri mut.

Nyt alan lopettelemaan töitä tältä viikolta. Tänään on kolmen mun kaverin kanssa meidän ystävyyden vuosipäivä, ja illalla me juodaan skumppaa. Kohta meen alkoon ja kauppaan ja ostan jätskiä tai sipsejä. Tällainen asia, tiivis kaveriporukka, jossa on rakkaita ihmisiä, joiden kanssa nähdään usein, on mulle yksi toteutunut unelma.

Luulen että nää kaikki muutkin toteutuu ennemmin tai myöhemmin.

Ihanaa viikonloppua <3

// INSTAGRAM / BLOGLOVIN //

suhteet ystavat-ja-perhe rakkaus oma-elama
Kommentit (2)
  1. Kauniita ajatuksia! Samaistun moneen kohtaa ja iloitsen sun tavasta kirjoittaa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *