Maailman helpoin vegemakaronilaatikko
Välillä mä mietin, onko vähän turhaa mainita näiden ruokapostausten otsikoissa sana vege, kun kaikki mun reseptit ovat kuitenkin vegaanisia… Mut joo, tässä taas yksi nopea arkiruoka, jota mä teen tosi usein ja muuntelen aina mielihalujen mukaan!
Vinkki nro 1: makaronit laitetaan vuokaan raakana, älä siis turhaan ota kattiloita esille
Vinkki nro 2: käytä juuri niitä kasviksia joista tykkäät, esim. porkkanoita (raastettuna), parsakaalia, munakoisoa, maissia…
Vinkki nro 3: soijarouheen tilalle voi valita myös vaikka nyhtökauraa tai härkistä – niitä ei tarvitse edes paistaa ennen uunissa kypsentämistä.
Seuraa INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA <3
Nopea vegaaninen makaronilaatikko
Ainekset (6 annosta)
- 1
- paprika
- 1
- kesäkurpitsa
- 2 dl
- soijarouhetta
- 2 rkl
- rypsiöljyä
- 2 tl
- juustokuminaa
- 2 tl
- paprikajauhetta
- suolaa ja pippuria
- 1 dl
- vettä (soijarouhetta varten)
- 2,5 dl
- kaurakermaa
- 500 g
- tummaa makaronia
- 6 dl
- vettä (makaroneja varten)
1 h 5 min
{
AKTIIVINEN
15 min
PASSIIVINEN
50 min
Tee näin:
- Pilko paprika pieniksi palasiksi ja viipaloi kesäkurpitsa.
- Kuumenna öljy pannulla ja paista soijarouhetta vähän aikaa. Kaada vettä pannulle hitaasti ja imeytä se soijarouheeseen. Mausta juustokuminalla, paprikajauheella, suolalla ja mustapippurilla. (Tai keitä 1 dl kasvislientä ja käytä sitä veden sijasta.)
- Kaada isoon uunivuokaan makaronit (ei tarvitse keittää!), soijarouhe, paprikat, kaurakerma ja vesi. Asettele kesäkurpitsaviipaleet muiden juttujen päälle ja voitele ne vielä pienellä määrällä öljyä.
- Paista 175 asteessa n. 50 minuuttia.
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.