Oma mielipiteeni Tinder-etiketistä
Kun aloitin blogin kirjoittamisen, ajattelin että en todellakaan aio luoda itsestäni kuvaa jonain sinkkubloggaajana, joka kertoo tinder-seikkailuistaan ja hauskoista deittailumokista. Nyt olen kuitenkin sitä mieltä, että sen periaatteen voisi heittää menemään.
Oon käyttänyt tinderiä nyt aktiivisesti jotain kolme vuotta. Tiedän että sovellus voi tuntua monista raastavalta ja ahdistavalta, mutta tiedän myös tyypin, joka on mennyt tinder-matchinsa kanssa naimisiin ja saanut vauvan. Musta deittailua ei kannata tinderin kautta tai muussa elämässäkään ottaa liian vakavasti, mikä on tietty helpommin sanottu kuin tehty.
Tässä postauksessa kerron, miten mä suhtaudun tiettyihin haastaviin tinder-asioihin ja mikä on mun mielestä sopivaa käytöstä missäkin tilanteessa.
Mitä jos ei saa vastauksia viesteihin?
Mä en jaksa jutella kovin monen ihmisen kanssa samaan aikaan, ja saatan vastata joihinkin viesteihin vasta viikkojen päästä. Jos omat aloitusviestit ovat sävyltään mukavia ja sisällöltään (mielellään) jotain muuta kuin mitäs sun torstaihin, kannattaa musta vain odotella, jutella jollekin muulle ja muokata omaa profiiliaan mahdollisesti kiinnostavammaksi.
Mullakin on tällä hetkellä monia keskustelunaloituksia, joihin kukaan ei ole vastannut. Ajattelen niistä vain, että ne tyypit eivät tiedä mitä menettävät ja että niillä on varmaan jotain muuta nyt meneillään.
Miten ehdottaa näkemistä?
Keskustelen tinderissä yleensä aika lyhyesti, niin että saan selville onko se match jotenkin täysjärkinen ihminen. Jos mua kiinnostaa tarpeeksi, ehdotan tapaamista. Kun on jo matchatty ja juteltu, treffipyynnölle on aika matala kynnys, toisin kuin tosielämässä.
Oon nähnyt ekoilla treffeillä yleensä kahvilassa, kävelyllä tai museossa. Mitään suurta spektaakkelia ei musta kannata suunnitella vielä siinä vaiheessa, koska tinder-treffeille meneminen muistuttaa aina yllätyslaatikon avaamista. Sisältä voi paljastua glittertaikasauva tai limanuljaskalelu.
Kumpi tarjoaa treffeillä?
Tällä asialla ei musta ole mitään väliä kokonaisuuden kannalta, mutta käytöstavat olisi silti hyvä muistaa. Jos esim. haluaa tarjota toiselle juoman, siitä on kohteliasta ilmoittaa ensin tai kysyä, onko se ok. Tavallaan treffikumppanin tilauksen maksaminen on ihan kiva ele, mutta jos hommaan sekoittuu jotain ummehtuneita sukupuolirooleja ja käsityksiä siitä, että miehen pitäisi aina tarjota, mulle tulee epämukava olo.
Milloin saa lähteä?
Tunnin kuluttua treffien alkamisesta voi musta sanoa, että nyt pitää mennä, jos tuntee saaneensa tarpeekseen.
Mitä jos toinen ghostaa?
Jos on jo sovittu treffit ja niiden aika ja paikka, on oharien tekeminen tosi inhottavaa. Onneksi mulle ei ole koskaan käynyt näin. Jos joutuisin tällaiseen tilanteeseen, veisin varmaan itseni kaljalle ja soittaisin kaverille terapiapuhelun. Kerran peruin treffit, koska mun kaveri varoitti mua siitä matchista jonka aioin tavata (pitkä juttu), mutta laitoin sille tyypille viestin ja se otti asian ihan hyvin.
Jos sen sijaan on vain keskustellut lyhyesti tinderissä eikä toinen enää vastaa viesteihin, ei pitäisi musta loukkaantua, vaikka voi tietysti olla ikävä olo. Viestittelyn tarkoituksenahan on selvittää, herääkö syvempää kiinnostusta, eikä niin aina käy. Voi myös olla, että asiat etenevät jonkun toisen matchin kanssa sellaiseen vaiheeseen, ettei halua juuri sillä hetkellä ajatella muita ihmisiä.
Musta tuntuisi aika dramaattiselta kirjoittaa muutaman viestin jälkeen jotain selittelyä siitä, miten nyt ei ole sellainen fiilis että haluaisin jatkaa keskustelua. En ainakaan itse haluaisi saada sellaista viestiä – eihän yksi tinder-keskustelu yleensä ole mikään iso juttu, eikä sen perusteella oikeasti tunne toista ihmistä.
Pahinta mitä tällaisessa tilanteessa voi tehdä, on lähettää itsesääliä tihkuvia viestejä, joissa anelee toista jatkamaan viestittelyä. Sellaisten viestien jälkeen ei ainakaan enää tee mieli vastata.
Miten antaa pakit kivasti?
Vain vakava tapailusuhde on musta syytä päättää kasvokkain, kaikki muu on molemmille osapuolille kivuttominta hoitaa viestillä. Teksti kannattaa pitää lyhyenä eikä kirjoittaa sitä sellaisella sävyllä, kuin vastaanottaja joutuisi nyt traagisesti särkemään sydämensä.
Jos treffikumppani ehdottaa toista tapaamista, mutta itsellä ei ole samanlainen fiilis, siitä pitää tietysti kertoa. Jos kumpikaan ei kuitenkaan parin päivän sisällä enää laita viestiä, asia on musta käsitelty, eikä mitään selvittelytekstareita enää tarvita. Tässä esimerkki kivasta tavasta antaa pakit:
Moi, oli hauska tavata, mutta mulle ei nyt tullut sellainen olo, että haluaisin nähdä uudestaan. Hyvää syksyn jatkoa silti!
Saa käyttää.
Onko ok tapailla useampia tyyppejä samaan aikaan?
Musta on täysin hyväksyttävää esim. käydä useammilla treffeillä saman viikon aikana ja sopia seuraavia tapaamisia vähän limittäin. Tapailu tuntuu musta kuitenkin aika vakavalta jo muutamien treffien jälkeen, joten siinä vaiheessa en ainakaan itse haluaisi nähdä muita. Kaikilla on kuitenkin erilaisia käsityksiä ja mielipiteitä deittailusta, joten kaikkein tärkeintä on puhua asioista suoraan.
Miten välttää epätoivo ja katkeruus?
Deittailukuvioissa pärjää musta parhaiten silloin, jos on hyvä itsetunto, eikä lannistu kohdatessaan hankalia tunteita. Kun treffien ja potentiaalisten deittikumppanien määrä kasvaa, myös pettymysten määrä lisääntyy. Mahdollisuus ihanien ja valloittavien ihmisten kohtaamiseen kuitenkin kohoaa sekin, ja parhaimmillaan kivat treffit jättävät varjoonsa ne kiusalliset ja kamalat.
Välillä on sellaisia aikoja, että kaikki on ihan paskaa. Lähes aina on musta kuitenkin parempi kokea niitä pettymyksiäkin tuottavia juttuja kuin olla kokematta mitään. Ahdistukseen auttaa aina kavereille avautuminen ja se että elämässä on muutakin sisältöä kuin deittailu. Se että tykkää itsestään ja siitä, millaisiin asioihin arkensa käyttää, on myös aika hyvä pohja parisuhteelle, sitten kun tarpeeksi hauska henkilö tulee vastaan.
Oletteko samaa mieltä näistä asioista? Onko teillä enemmän hyviä vai huonoja kokemuksia tinderistä?
<3 Maria
Kuvat: kiihkeän rakkauden värejä voi löytää Tinderin lisäksi luonnosta.
Voisit tykätä myös:
Hetki ennen kuin jotain tapahtuu
Rakkauden löytäminen ei ole helppoa – eikä sen kuulukaan olla
// Seuraa INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA //