Parhaat podcastit juuri nyt, osa 2

Tässä loput podcast-suositukset, edellisen osan löydät täältä!

Cappuzine

Tässä podissa baristat Jarno Peräkylä ja Samuli Parkkinen juttelevat siitä, miten hyvää kahvia tehdään, millaisia eri kahvilaadut ja -paahtoasteet ovat ja mitä kahvi oikeastaan edes on. (Oon oppinut tätä kuunnellessa esim. sen, että kahvi on itse asiassa marja eikä papu!) Vaikka podcastin tarkoituksena on kertoa faktatietoja kahvista, Jarnon ja Samulin keskustelu on kevyttä eikä sellaista sietämätöntä selittämistä. Jutut polveilevat hyvän kupillisen keittämisestä kahvin historiaan, espresso-sanan etymologiaan ja kahvin juonnin filosofiaan. Kuulostaa siltä kuin kuuntelisi kahden fiksun kaverin jutustelua kahvikupin äärellä (mutta ilman ryystämisääniä).

Paras jakso: 1. kauden jakso 3. Basics – Viimeinen suodatinkahviohje.

Cafe Lanzarote

Tämäkin podcast liittyy osittain kahviin ja oli todellinen löytö! Lauri Saarilehto, joka on ilmeisen hyvin verkostoitunut tyyppi, haastattelee noin tunnin mittaisissa jaksoissa tunnettuja suomalaisia, esim. artisteja, näyttelijöitä ja urheilijoita. Keskustelu etenee vapaasti ja virtaavasti, mutta yleensä syvennytään siihen, miten haastateltavat käytännössä synnyttävät taidetta tai löytävät motivaatiota. Kuulostaa vähän liibalaabalta, mutta on yllättävän konkreettista. Kahvilan astioiden kilahdukset kuuluvat taustalla, haastateltavien pitkiä miettimistaukoja ei ole leikattu pois. Tulee sellainen salakuuntelufiilis, niin kuin olisi tekemässä töitä jossain mutta ei pystyisi keskittymään yhtään, kun viereisessä pöydässä puhutaan niin jännistä asioista.

Paras jakso: Ainakin jaksot 106 (Mimosa Willamo) ja 101 (Meeri Koutaniemi).

Sivumennen

En jaksa kovin ahkerasti lukea kirjablogeja (vaikka kirjoitan sellaista osittain itsekin…), mutta Johanna Laitisen ja Jonna Tapanaisen kirjallisuuspodcastin kuuntelulle löydän aina aikaa. Jokaisessa jaksossa käsitellään useampia ajankohtaisia kirjoja, joita kustannusalalla töissä olevat naiset ovat lukeneet. He eivät puhu ainoastaan teosten sisällöstä vaan liittävät kirjat jollain tavalla omaan elämäänsä. Pitkistä keskusteluista välittyy Johannan ja Jonnan välinen syvä yhteys ja ystävyys. Tätä podia kuuntelemalla saa myös hyvän käsityksen siitä mikä suosituissa uutuuskirjoissa on olennaista, jos ei ehdi itse lukea niitä.

Paras jakso: Kaikki ovat tosi hyviä, mutta mun mieleen on jäänyt erityisesti jakso 52, jossa puhutaan Tara Westoverin Opintiellä-romaanista ja siitä, miten ei-akateemisessa perheessä kasvaminen vaikuttaa yliopistossa opiskeluun.

Hilla & Inari

Hilla ja Inari ovat parikymppisiä yliopisto-opiskelijoita, joiden podcastin kuuntelu on todellista terapiaa. Jaksoilla on sellaisia nimiä Tunteiden vallankumous, Arki ja vapaus tai Vanitas, mutta melkein aina niissä puhutaan ainakin joogasta tai pilateksesta, feminismistä, vereslihalla olemisesta ja ihmissuhteista. Tällaista keskustelua voisi kuunnella aina ja ikuisesti, jatkuvalla syötöllä oman elämänsä taustanauhana.

Paras jakso: En osaa suositella vain yhtä, mutta esim. My bloody valentine voisi olla sellainen, jonka kuuntelen vielä joskus uudestaan.

Tuplakääk

Mun elämänlaatu on parantunut monta astetta sen jälkeen, kun Muslan Enni ja Kirsikka alkoivat julkaista Tuplakääkiä viikoittain. (Aiemmin jaksoja tuli satunnaisesti parin kuukauden välein.) Tiistaiaamut ovat nykyään mun lemppareita, koska voin aloittaa ne kuuntelemalla hauskaa höpötystä superjulkkiksista ja näiden kauneusleikkauksista, syrjähypyistä ja rikosrekistereistä. Kuulostaa ehkä aivottomalta, mutta musta julkkisten hullun elämäntyylin puinti on oikeasti kiinnostavaa ja kertoo paljon siitä ajasta jossa me eletään, koska tavallinen kansa pyrkii usein kopioimaan kuninkaallisten ja Kardashianien tapoja.

Paras jakso: Jakso 30, jossa puhutaan esim. Kanye Westistä ja Britney Spearsista, mutta myös Alexander Skarsgårdista, johon Enni on palavan ihastunut. Kun Enni kuvailee mitä se tekisi, jos kohtaisi ihanan Alexanderin, Kirsikka saa niin kovan nauruhepulin että kuulijakin meinaa pudota tuolilta.

Hei baby

Aloin kuunnella tätä podia aluksi vain siksi, että sitä pitävät Kirsikka Simberg ja Vivian Valpuri, jotka ovat mulle tuttuja muista podcasteista (K. Tuplakääkistä ja V. Ysistä viiteen -podista). Ja Kirsikalla ja Vivianilla on maailman ihanimmat äänet, niin kauniit ja rauhoittavat että kuuntelisin niitä varmaan vaikka ne puhuisivat vain kakasta ja verenvuodosta. Kovin kaukana näistä puheenaiheista ei kyllä olla, koska Kirsikka ja Vivian saivat molemmat pari kuukautta sitten vauvan ja juttelevat podissa kaikesta aiheeseen liittyvästä. Keskustelu ei rajaudu vain ällöihin raskausoireisiin, vaan myös lapsen saamiseen liittyvistä kaikenlaisista tunteista puhutaan.

Paras jakso: Jaksot 11 ja 12, jotka sisältävät Vivianin ja Kirsikan yksityiskohtaiset synnyskertomukset. (Salainen harrastukseni eli bloggaajien synnytyksistä lukeminen sai nyt uudenlaisen muodon, synnytyskertomusten kuuntelemisen.)

* * *

Ihanaa viikkoa!

<3 Maria

Voisit tykätä myös:

Kauniita syyskuvauksia kirjallisuudessa

Ota varovasti viinaa ja muita väärin ymmärrettyjä lyriikoita

// Seuraa INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA //

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *