Vihreää pastaa huijauspestolla

20180905_131936072_ios.jpg
Pastan päälle voi laittaa myös tuoretta, kevyesti paistettua pinaattia.

Mainitsin ravintohiivahiutaleista jo edellisviikon postauksessa, mutta tässä viikon aikana ihastukseni niihin on syventynyt nopeasti jo lämpimäksi kiintymykseksi, jopa rakkaudeksi. Silmissäni vilisevät kaikki juustoista makua vaativat reseptit, joita voisin testata uudelleen näitä hiutaleita käyttäen. Niiden ripotteleminen kaikkien mahdollisten ruokien päälle tuntuu samalta kuin taivaalta satavan mannan syöminen. 

Viime viikon kiireisissä käänteissä söin monena päivänä tätä pastaa, johon tulee vain muutama raaka-aine. Pesto valmistetaan kunnon vippaskonsteilla ilman blenderiä tai juustoa. Miten ihmeessä? No näin:

Huijauspestopasta (4 annosta)

tarvitset:

spagettia (täysjyvä)
2 pkt tofua (esim. tomaatti-basilika)
1 pussin pakastepinaattia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl ravintohiivahiutaleita
kuivattuja yrttejä, esim. basilika, persilja
öljyä

1. Keitä pastaa sellainen määrä, jonka syöt kerralla.

2. Kuutioi tofu ja paista se kuumalla pannulla öljytilkassa.

3. Pesto: sulata pinaatti mikrossa (n. 3 minuuttia täydellä teholla). Hienonna valkosipuli ja sekoita se pinaattiin. Lisää 1 rkl öljyä ja 2 rkl ravintohiivahiutaleita. Laita mukaan vielä kaapista löytyviä kuivattuja tai tuoreita yrttejä. (Mä laitoin vihersekoitusta, jonka olen saanut äidiltä tuliaiseksi eräästä luostarista ja jossa on lehtikaalta ja vuohenputkea. Luostarissa käyminen tai vuohenputki eivät kuitenkaan ole mitään edellytyksiä tämän ruoan onnistumiselle.)

4. Kokoa annos: sekoita pastan joukkoon noin neljäsosa tofusta ja pestosta. Pesto säilyy jääkaapissa muutaman päivän.

Niiiiiiin hyvää.

hyvinvointi liikunta vastuullisuus ruoka-ja-juoma