MATKAVINKKI: Taormina – Sisilian luxus-kylä osa 1

 

Sisily_Taormina_photographer_Verna_Kovanen_web_30.jpg

Sisilia voi sen halkaisevaa kilometrilukemaa tarkastelemalla tuntua pieneltä. Itsekin kuvittelin, että olisi hyvä idea lähteä Giardini-Naxos:lta Sisilian pääkaupunkiin Palermoon päiväreissulle tutkailemaan Manifesta 12 -taidefestivaalia, mutta onneksi hotellin respa sai puhuttua ympäri. On hyvä muistaa, että maa on tuliperäistä ja Sisilian saari voi ehkä näyttää pieneltä, mutta todellisuudessa tiet eivät todellakaan mene linnuntietä suoraan kohteeseen, sillä välissä on edelleen aktiivinen tulivuori, Etna, tai mamma Etna niinkuin paikalliset siitä välillä puhuvat. Vuori nimittäin määrää saaren elämän tahtia aika ajoin.

Sisily_Taormina_photographer_Verna_Kovanen_web_25.jpg

Sisily_Taormina_photographer_Verna_Kovanen_web_29.jpg

Taormina on kartalla pieni ja vuoristossa haastavien kiemurtelevien autoteiden varrella. Itse en autolla uskaltaisi tänne lähteä, sillä sen verran hurjaa meno oli teillä. Ainakaan Vespaa en ottaisi täällä alleni, vaikka ne kuinka elokuvallisilta Taorminan vuoristomaisemissa näyttivät. Helpoin tapa päästä kaupunkiin on ottaa paikallisbussi (Interbus). Bussilippu Giardini Naxosesta Taorminaan maksoin alle 2 € suunta, eli edullista on. Bussireitti on sinällään upea kokemus. Kun ei tarvitse itse olla ratissa, voi maisemista ja italialaisesta tempperamenttisestä liikennekulttuurista nauttia. Se onkin välillä kuin teatteria ja live-stunt showta.

Sisily_Taormina_photographer_Verna_Kovanen_web_21.jpg

Sisily_Taormina_photographer_Verna_Kovanen_web_31.jpg

Sisily_Taormina_photographer_Verna_Kovanen_web_32.jpg

Taormina on tunnettu paikka G7 kokouksen järjestämispaikkana, jolloin muunmuassa Amerikan presidentti kävi mestoilla. Lisäksi sen historian aikana kaduilla ovat talsineet ties kuka silmää tekevä mm. Oscar Wilde, Elisabeth Taylor ja Greta Garbo, nyt muutaman mainitakseni. Ei sinällään ollenkaan ihme, sillä en muitaakseni en ole itsekään näin kauniissa maisemissa vieraillut missään.

Sisily_Taormina_photographer_Verna_Kovanen_web_22.jpg

Kaupungissa on paljon huippumerkkien muotisalonkeja – pienen pieniä liikkeitä a´la Valentino ja  Emilio Pucci esimerkiksi. Muotia löytyy laadukkaana myös muilta merkeiltä ja alueella on vielä tuotantoa lähietäisyydellä. Muunmuassa pellavavaatteita valmistava paikallinen yritys Sartoria Saracena on kiinnostava vierailukohde. Älä anna vaatimattoman liikkeen hämätä. Saracena on kohtuuhintainen ja löytyy kaupungista muitakin sen hintaisia putiikkeja, kalliit ja hienot ovat vain eniten esillä. Lisäksi Taorminassa on paljon leipomoita ja Sisilialaista keramiikkaa tarjolla, mihin itse hurahdin täysin.

Sisily_Taormina_photographer_Verna_Kovanen_web_26.jpg

Sisily_Taormina_photographer_Verna_Kovanen_web_24.jpg

Taorminassa on mieletön näköala-tasanne, jonne kannattaa kävellä auringon laskun aikaan. Mahdollisesti näet hääpareja hääpotretin kuvauspuuhissa. Rakkautta tässä kaupungissa on paljon! Paikalliset tuntuvat ottavan kivasti kontaktia, muttei päällekäyvästi. Muista kuitenkin taskuvarkaiden mahdollisuus. Huomioi, että viimeiset bussit menevät melko aikaisin, ja paikalliset hotellit ovat kalliita, joten ei kannata missä bussia.

Kuvat: Verna Kovanen

Kommentit (1)
  1. Upeita kuvia ja ihana juttu! :))

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *