RAVINTOLA-ARVIO: Mutkatonta herkuttelua Wernerissä

Bulevardilla sijatseva ravintola Werner on omistajiensa Jari Lönnbergin ja Reima Mäenpään fiinimpi paikka. Kaksikko pyörittää myös Harjun makkaratehdasta ja kahta Döner Harjua, sekä lounasravintola Palemaa. Werneriin jo saapuessa tulee hienostunut olo, sillä sijainti Bulevardilla henkii keskieurooppalaista tunnelmaa.

Ravintola-arvio Werner Helsinki

Äitienpäivä menu pääsi tällä kertaa maisteluun ja odotukset olivat korkealla. Avotuli-grilliruoka ei voi mennä pieleen. Ilahduimme äitini kanssa, että annokset olivat reilun kokoisia. Menuun kuului peräti viisi alkupalaa, joista kana oli molempien yllätykseksi lempparimme. ”Parasta kanaa naismuistiin”, mietimme. Kanan kanssa oli pistaasia ja aprikoosia. Toinen varma lemppari oli jalopeno-ahven. Hienostuneet isot kalapalat maistuivat raikkaalta ja tuoreelta. Jalopeno säesti kivasti tahtia annokseen. Muut alkupalat olivat kaikki toimiva, mutta ehkei mitään kovin yllättävää. Hyvää kyllä!

Miljöönä Werner on ranskalais-henkinen bistro. Kun ravintolaan astuu sisään, ensimmäisenä näkee kokit grillinsä ääressä ja liekittämässä. Ruutulattia puiset huonekalut ja vanhat 70-luvun arabian astiat yhdistettynä Riedel-lasien kanssa toi rennon, mutta fiinin fiiliksen. Muistot mummolasta ja Pariisin matkalta yhdistyivät mielessä.

Pääruuan kanssa kävi harmillisesti. Odottamamme siika oli loppu, mutta saimme lohta tilalle. Kypsyys oli ensiluokkainen. Pääannoksessa parsat olivat vähän kuivahtaneet, mutta herkulliset soosit pelastivat. Tässä vaiheessa vatsamme olivat jo ruuan määrästä niin tyytyväisiä, että oli mukavaa, että tarjoilussakin tuli pieni tauko. Hetki espressolle.

Jälkkäri kruunasi tasaista laatua henkineen ruokamenun. Mansikkasorbetti raikasti ja grillatut raparperit mascarponen ja marengin kanssa toimivat aivan täydellisesti. Jälkiruoka viininä makean kupliva marjaisa Brachetto – ai jai!

Ruokaa oli riittävästi, palvelu oli ystävällistä ja jouhevaa, sekä laadullisesti tasainen näytös. Tänne on helppo tulla uudestaan ja uskon, että monenlaisille ruokailijoille löytyy herkkuja. Vegaanitkin oli mainittu listalla. Se täytyy vielä mainita, että kautta menun mausteiden käyttö oli rohkeaa, mutta maltillista, mistä plussa myös!

 

Kulttuuri Ravintolat Ruoka ja juoma

ELOKUVAVINKKI: Äitienpäivänä Bauhaus Spirit Espoo Cinéssä

Kyllä, tänään on äitienpäivä! Jos tämä oli päässyt unohtumaan, niin vielä kerkiää asian korjata. Vie vaikka äiti elokuviin, eikä minne tahansa vaan elokuvafestareille Espoo Cinéen. Festareilla leffaan menemisessäkin on aina enemmän hohtoa, kun päikan päällä on enemmän humua ja elokuvat spiikataan sisään ja hyvässä lykyssä pääset tapaamaan ohjaajaa näytöksen jälkeen Q & A-kyselytilaisuudessa. Päivän ohjelmistossa on paljon mistä valita, mutta Vinkkipankkiirin ennakkotsekkauksen takia suosittelen mielelläni…

…Bauhaus spirit: 100 years of Bauhaus dokumenttia

Jos fiilistelette designia tai arkkitehtuuria, niin tässä hieno oppitunti molemmille äidin kanssa, Bauhaus tyylistä. Tuo Saksan konservatiivisessa Weimarin kaupugissa syntynyt moderni tyyli korosti ihmisyyttä kaupungistuvassa maailmassa. Ihmisen koko kiehtoi Bauhaus kouluissa niin huonekalumuotoilijoita, taiteilijoita, lava-esiintyjiä kuin arkkitehteja. Missä Bauhausin perintö näkyy tänä päivänä? Siihenkin elokuva tuo mielenkiintoisia näkökulmia urban designin kautta. Elokuvassa on historia ja tulevaisuus aikajanalla ja itselleni jäi toiveikas olo, että ihmiskunnassa on paljon osaamista, jonka kanssa selviämme tulevaisuuden haasteista.

Näytös klo 11:45, Tapiolasali, Espoon kulttuurikeskus

Elokuvan jälkeen voitte mennä vaikka kahville arkkitehtooniseen ympäristöön Weegee:lle taidemuseo Emmaan ja miettiä miten Futuro talo liittyi Bauhaus tyylisuuntaukseen?

Kulttuuri Leffat ja sarjat