Omenapiirakka

Syksyn ehdoton herkku; omenapiirakka, valmistuu nopeasti tällä superhelpolla reseptillä. Omenapiirakka on vegaaninen (toki voit käyttää kasvismaidon tilalla myös normaalia maitoa). Uskomattoman mehevään pohjaan on käytetty vehnäjauhojen lisäksi mantelijauhoa. Omenoiden päällä pahtuneet manterouhe ja fariinisokeri kruunaavat makuelämyksen. Tämä piirakka katoaa varmasti viimeistä murua myöten!
Mehevä omenapiirakka
Ainekset (8 annosta)
- 400 g
- Omenoita (kirpeitä, mieluiten kotimaisia)
- 3 dl
- Vehnäjauhoja
- 1 dl
- Mantelijauhoja
- 1,5 dl
- Sokeria
- 2 tl
- Vanilijasokeria
- 2,5 tl
- Leivinjauhetta
- 0,5 tl
- Suolaa
- 0,75 dl
- Öljyä
- 2,5 dl
- Kauramaitoa (tai tavallista maitoa)
- 1-2 tl
- Kanelia
- 2-3 rkl
- Mantelirouhetta
- 2 rkl
- Fariinisokeria
- Vaniljajäätelöä tai vanilijakastiketta (tarjoiluun)
Tee näin:
Pilko omenat kuorineen. Tyyli on vapaa, voit kokeilla vaihteeksi kuutioita lohkojen sijaan.
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää öljy ja kauramaito. Sekoita varovasti vain sen verran, että ainekset sekoittuvat juuri ja juuri. Levitä taikina öljyttyyn piirakkavuokaan.
Kaada omenapalat taikinan päälle. Ripottele päälle kaneli, mantelirouhe ja fariinisokeri.
Paista 200˚c uunin alatasolla noin 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja tarjoa vanilijajäätelön tai vanilijakastikkeen kanssa.