Omenapiirakka

Omenapiirakan mehevän pohjan salaisuus on mantelijauho.

Syksyn ehdoton herkku; omenapiirakka, valmistuu nopeasti tällä superhelpolla reseptillä. Omenapiirakka on vegaaninen (toki voit käyttää kasvismaidon tilalla myös normaalia maitoa). Uskomattoman mehevään pohjaan on käytetty vehnäjauhojen lisäksi mantelijauhoa. Omenoiden päällä pahtuneet manterouhe ja fariinisokeri kruunaavat makuelämyksen. Tämä piirakka katoaa varmasti viimeistä murua myöten!

Mehevä omenapiirakka

Ainekset (8 annosta)

400 g
Omenoita (kirpeitä, mieluiten kotimaisia)
3 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Mantelijauhoja
1,5 dl
Sokeria
2 tl
Vanilijasokeria
2,5 tl
Leivinjauhetta
0,5 tl
Suolaa
0,75 dl
Öljyä
2,5 dl
Kauramaitoa (tai tavallista maitoa)
1-2 tl
Kanelia
2-3 rkl
Mantelirouhetta
2 rkl
Fariinisokeria
Vaniljajäätelöä tai vanilijakastiketta (tarjoiluun)
45 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 35 min

Tee näin:

Pilko omenat kuorineen. Tyyli on vapaa, voit kokeilla vaihteeksi kuutioita lohkojen sijaan.

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää öljy ja kauramaito. Sekoita varovasti vain sen verran, että ainekset sekoittuvat juuri ja juuri. Levitä taikina öljyttyyn piirakkavuokaan.

Kaada omenapalat taikinan päälle. Ripottele päälle kaneli, mantelirouhe ja fariinisokeri.

Paista 200˚c uunin alatasolla noin 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja tarjoa vanilijajäätelön tai vanilijakastikkeen kanssa.

 

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.