Parhaat nyhtökaura-mustapapu-enchiladat

Nämä herkulliset täytetyt tortillat, enchildat ovat perheemme lempiruoka tortillaperjantaisin! Tortillojen sisään on kääritty maukas nyhtökaura-mustapaputäyte ja enchildat kuorrutetaan juustolla ja cheddarkastikkeella ja gratinoidaan uunissa. Tätä herkkua on tarjottu myös vieraille hyvällä menestyksellä. Enchildat tarjotaan salsan, jalapenojen, ranskankerman ja salaatin kanssa. Jääkylmä meksikolainen olutkaan ei ole pahasta. Resepti on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen, ehkä tässä on teidänkin uusi perjantaiherkku!
Nyhtökaura-mustapaputäytteiset tortillat
Ainekset (4 annosta)
- 1 kpl
- Sipuli
- 2 kpl
- Valkosipulin kynsiä
- 2 rkl
- Öljyä
- 1 pkt
- (Tomaattista) nyhtökauraa
- 1 tlk
- Tomaattimurskaa
- 1 tlk
- Mustapapuja
- 1 pss
- Taco-maustetta
- 150 g
- Ranskankermaa
- 1 pkt
- (Isoja) tortilloja
- 2,5 dl
- Juustoraastetta
- 2 dl
- Tex Mex Juustokastiketta
- Koristeluun
- 1 rs
- Miniluumutomaatteja
- 1 kpl
- Punasipuli
- 0,5 kpl
- Lime
- Tuoretta korianteria
- Tarjoiluun
- Salsaa, jalapenoja, ranskankermaa ja salaattia
Tee näin:
Kuullota pannulla sipuleita öljyssä.Lisää nyhtökaura ja paistele kunnes nyhtökaura saa hieman väriä. Lisää tomaattimurska, valutetut mustapavut, ranskankerma ja taco-mauste. Anna porista viitisen minuuttia.
Täytä tortillat nyhtökaura-mustapaputäytteellä ja kääri rullalle. Laita kääröt tiiviisti matalaan uunivuokaan. Sekoita juustoraaste ja juustokastike sekaisin. Levitä tortillarullien päälle. Gratinoi 225˚c uunissa noin 10 minuuttia, kunnes tortillat saavat hieman väriä. Koristele kirsikkatomaateilla, viipaloidulla punasipulilla, limelohkoilla ja korianterilla.
Tarjoile enchildat salsan, jalapenojen, ranskankerman ja salaatin kanssa.